Valencia Ciudad por el Comercio Justo

El compromis amb la compra pública ètica

Promovem la compra pública ètica perquè les Administracions Públiques i entitats socials introduïsquen en les seues compres i contractacions criteris que promoguen el comerç just amb els països empobrits. Amb la compra pública ètica, les Administracions responsables garanteixen que s’han respectat els drets humans i laborals de les persones que produeixen el que elles compren.

Per què és important incorporar criteris ètics en les compres d'una Administració Pública?

Ccompra Pública ÉticaLes compres públiques representen un 19% del PIB de la Unió Europea. Qualsevol canvi en els criteris de compra o selecció de proveïdors de les Administracions Públiques implica un fort impacte en volums de compra i conseqüentment és una eina eficaç per a aconseguir canvis en el sector empresarial, millorar la seua responsabilitat social i ajudar així a reduir la pobresa i les desigualtats.

En quines compres i contractacions es poden aplicar aquests criteris ètics?

Catálogo servicios Comercio Justo

Sobre tot en el subministrament de productes per a cafeteries, serveis de càtering, màquines expenedores i consum intern (cafés, xocolates, tes, galetes, sucre, cerveses i licors), articles per a esdeveniments (samarretes, bosses, xocolatades, caramels per a cavalcades), i regals d’empresa (artesania, cistelles de regal).

En aquest catàleg de serveis podeu consultar l’oferta de subministrament de productes i serveis que les ONGD de comerç just de la Comunitat Valenciana posen al servei d’Administracions Públiques, institucions, entitats empresarials i entitats socials.

Com incloure aqueixos criteris ètics en les compres de la nostra administració?

Des de la Coordinadora oferim assessorament i formació a les Administracions Públiques que vulguen contribuir a lluitar contra la pobresa global i impulsar l’ètica en les seues contractacions. També posem a la seua disposició unes guies molt pràctiques que ajudaran a representants polítics i personal de les Administracions a conéixer fàcilment:

La legislació aplicable en la contractació pública que permet incloure aquestes clàusules
Exemples de clàusules concretes que es poden incloure en les diferents fases de la contractació
Bones pràctiques d’altres Administracions Públiques

Guia pràctica per a incorporar la la Compra Púbica Ètica als Ajuntaments

Guia de Normativa i Clàusules Contractuals Ètiques per a Administracions Públiques

 

I si sóc un sindicat o una entitat social, també puc fer-ho?

Sí, per descomptat. No sols pots, sinó que fer-ho t’ajudarà a ser més coherent amb els fins de justícia social en els quals treballes. Per a tu, a més de les guies elaborades pensant en les Administracions Públiques (que també et poden servir), hem recopilat algunes claus que t’ajudaran a incorporar criteris ètics en les compres que realitzes.

Materials per a impulsar la inclusió de criteris socials i ètics en les compres i contractacions de sindicats i entitats socials

Materials pera a impulsar la inclusió de criteris socials i ètics en les compres i contractacions de sindicats i entitats socials

Desplaça cap amunt