Com fer voluntariat

Amb la seua actitud i compromís, les persones voluntàries canvien actituds i també contribueixen a canviar realitats.

Voluntariat en la Comunitat Valenciana

En les ONGD compten amb voluntariat per a realitzar molts tipus de tasques, des d’ajudar en la gestió de projectes, fins a tasques administratives, de comunicació, educació, mobilització social o atenció en botigues de comerç just. Cerca una entitat amb la qual t’identifiques al teu poble o la teua ciutat en la nostra Guia de ONGD, i utilitza les teues habilitats i el teu temps per a fer un món millor.

Voluntariat internacional

Vols col·laborar amb les comunitats dels països empobrits per a acompanyar-les en la seua lluita contra la pobresa? Vols conéixer països com el Senegal, el Marroc, Algèria, Cap Verd o Guatemala i fer-ho des d’un punt de vista solidari i respectuós? Algunes ONGD t’ofereixen cada any la possibilitat de conéixer altres realitats a través del voluntariat internacional, els camps de treball i el turisme responsable.

 

Voluntariado internacional
Joves partipants al programa de voluntariat internacional VOLPA

Si vols viure aquestes experiències és important seguir alguns passos previs: primer informar-te bé del que ofereixen les ONGD, planificar i formar-te perquè l’experiència siga realment profitosa. Ací t’oferim consells i pistes útils.

Recursos interessants per a saber més

Ofertes de voluntariat internacional

VIDES

VIDES organitza tots els estius camps de treball internacionals. Per a poder participar cal realitzar abans el curs de formació de voluntariat internacional. El curs comença al gener i finalitza al juny. Els destins que ofereixen tots els anys són Mèxic i Moçambic, als quals s’uneixen altres possibles destins com Hondures i Guatemala, entre altres.

Mes informació en aquest web.

 

FUNDACIÓN PROCLADE

Ofereixen experiències de voluntariat d’un mes de duració en països com Hondures, Guatemala, Paraguai i Camerun. Habitualment les inscripcions s’obrin cada any entre setembre i octubre i es tanquen al gener.

Algunes persones voluntàries, després de l’experiència d’estiu decideixen dedicar un temps major a cooperar amb les comunitats amb les quals treballa PROCLADE als països empobrits, i si és possible poden fer voluntariat de llarga duració.

En aquest web de PROCLADE pots tindre més informació.

Voluntariado Pedro Arrupe – FUNDACIÓ ENTRECULTURAS

El programa de voluntariat internacional VOLPA (Voluntariat Pedro Arrupe) busca canalitzar la inquietud d’aquelles persones majors de 21 anys que volen comprometre’s amb un projecte de desenvolupament durant un o dos anys. La finalitat del programa és generar coneixement mutu entre persones, realitats i pobles, a través d’una trobada horitzontal i en llibertat que toque la vida de totes dues parts. El procés Volpa consta de tres etapes:

  1. Preselecció: al setembre.
  2. Formació: durant 9 mesos, des d’octubre de l’any 1 fins a juny de l’any 2, en cada delegació.
  3. Experiència de voluntariat al Sud: en termes d’austeritat, de reciprocitat, on es comparteix vida i servei. Es viatja a partir d’octubre del següent any o en mesos posteriors; a partir d’aqueixa data, l’estada és d’un any o dos anys.
  4. Retorn: post-voluntariat d’una duració mínima de sis mesos

Més información al web del programa VOLPA.

Desplaça cap amunt