Com donar amb responsabilitat

Us oferim quatre consells molt 煤tils per a tindre en compte quan vols donar de manera segura i responsable.

Informa't sobre els projectes i les ONGD

Apoyo a mujeres afectadas por el tsunami en Sri Lanka, 2004.

Pensa quina mena de causes o col路lectius vols secundar, o quines activitats s’ajusten m茅s a les teues inquietudes. Una vegada ho tingues clar, informa’t de quins ONGD treballen en aqueixes 脿rees. No totes treballen en tot!

Descobreix tamb茅 com funciona la ONGD a la qual vols donar suport: com gestiona els fons que rep, si s贸n transparents, si se sotmeten a controls externs, com prenen les seues decisions鈥 Trobar脿s molta d’aquesta informaci贸 en les seues p脿gines web i en les webs de les coordinadores d鈥橭NGD de les quals formen part.

 

Coneix qauin tipus de donaci贸 茅s la millor

Les donacions poden ser de diners o de materials tipus roba, aliments, joguets, medicaments, etc. Si vols donar algun tipus de material, consulta primer si realment 茅s necessari i si el que tens 茅s 煤til per a la ONGD. La gesti贸 d’aquestes donacions s贸n molt complexes i costoses, i moltes vegades generen m茅s perjudicis que beneficis.

Si prefereixes donar diners, hi ha moltes formes. Les col路laboracions econ貌miques estables ajuden a que les ONGD siguen m茅s independents i econ貌micament de les Administracions P煤bliques, i a donar continuitat als projectes que est谩n en marxa.

Tamb茅 茅s possible fer donacions puntuals: en cat脿strofes humanit脿ries, en forma de microdonacions, testaments solidaris鈥

Les donacions de diners a fundacions i associacions declarades d’utilitat p煤blica, en les quals s’inclouen moltes ONGD, te les pots desgravar en la Declaraci贸 de la Renda (tamb茅 si eres una empresa). Informa’t en la ONGD a la qual d贸nes o en l’Ag猫ncia Tribut脿ria.

D贸na de manera segura

Sello Transparencia y Buen Gobierno CONGDE

Realitza sempre la teua donaci贸 a nom de la ONGD, no del seu representant, i comprova que la ONGD amb la qual vols col路laborar 茅s transparent. L’Eina de Transpar猫ncia i Bon Govern de la Coordinadora Estatal d’Organitzacions de Cooperaci贸 al Desenvolupament t’ajudar脿 a fer-lo. Les ONGD tamb茅 tenim un Codi de Conducta que ens comprometem a complir. Pots consultar-ho ac铆.

Fes seguiment de la teua donaci贸

Comprova l’impacte que tenen els projectes als quals has contribu茂t mitjan莽ant la informaci贸 que fa p煤blica la ONGD a trav茅s dels seus butlletins, mem貌ries o p脿gina web.

Scroll to Top