La nostra història

Des de la creació de la Coordinadora en 1992, hem aprés, hem sumat i hem aconseguit assoliments importants. Recordem alguns dels grans moments.
 
Entitats
plurals
0

Ens hem unit per a treballar en la defensa i millora de les polítiques públiques de cooperació, en l’enfortiment de les ONGD, i en l’educació i la sensibilització de la ciutadana sobre les causes en les quals treballem.

Els nostres principis són…

Solidaridad

Solidaritat

Transformación social

Transformació
social

Justicia

Justícia

Derechos humanos

Drets
humans

Desarrollo sostenible

Desenvolupament
sostenible

Per a dur a terme tot això, al llarg de la nostra història ens hem dedicat a representar col·lectivament a les ONGD valencianes davant les institucions públiques i altres entitats socials. A més, hem posat en marxa serveis i activitats per a les ONGD, i espais de treball, formació i reflexió conjunta. Promovem també campanyes de comunicació i sensibilització com Pobresa Zero, les de promoció el comerç just i la campanya #CooperarMejor.

1992

Sis ONGD -Manos Unidas, Intermón, Acsud Las Segovias, Entrepobles, Càritas i Pau i Solidaritat- funden la Coordinadora Valenciana d’ONGD amb la motivació de millorar la qualitat de la cooperació internacional per al desenvolupament en el territori i fomentar el treball en xarxa. Així, es creen els primers grups de treball, i emetem un primer comunicat de premsa exigint un major compromís de les Administracions Públiques amb la cooperació internacional i la lluita contra la pobresa global.

Acta de constitución de la Coordinadora

1995

Gràcies a la pressió de les ONGD i de la ciutadania que va acampar a les nostres ciutats per a reclamar que es destinara el 0,7% del PIB a atallar les crisis humanitàries i la pobresa a tot el món, les institucions comencen a prendre’s seriosament la política de cooperació internacional. Assignen més pressupost i recursos humans.

Acampada 07

2005

Naix la campanya Pobresa Zero, impulsada per la Coordinadora Valenciana de ONGD. La campanya recull aquest any més de 75.000 signatures en la Comunitat Valenciana per a exigir que els governs complisquen amb els seus compromisos de lluita contra la pobresa. Des de llavors, no hem parat d’eixir al carrer per a demanar que l’erradicació de la pobresa global i el respecte als drets humans siguen la principal prioritat en la nostra societat.

Concentración de Pobreza Zero en la Malvarrosa, València

2009

Tots els partits polítics amb representació parlamentària signen el “Pacte Valencià contra la pobresa” impulsat per la Coordinadora i Pobresa Zero.

Firma Pacto Valenciano contra la pobreza

2012

Ens personem com a acusació popular en el Cas Blasco, la causa oberta contra l’ex conseller Rafael Blasco i una trama d’empresaris i funcionaris corruptes, sobre el desfalc de fons destinats a la cooperació internacional ocorregut sota el seu mandat. Posem en marxa la campanya #JusticiaCasoBlasco per a defensar la dignitat de la cooperació i recuperar els diners robats per la trama de polítics i empresaris corruptes

Manifestación Caso Blasco

2013

Organitzem per primera vegada des de la Coordinadora el Dia Mundial del Comerç Just en la Comunitat Valenciana per a sensibilitzar sobre la necessitat d’un model de producció, comerç i consum que respecte els drets humans i el planeta. En els anys següents les celebracions aniran creixent.

Día Mundial del Comercio Justo 2018

2018

Llancem Operació Rubik, una plataforma per a facilitar xarxes de participació i oferir a la comunitat educativa recursos pedagògics en matèria d’Educació per a la Ciutadania Global, elaborats per les ONGD de la Comunitat Valenciana.

2019

Aconseguim, per primera vegada, que tots els partits polítics presents en Les Corts i en les corporacions municipals de València, Castelló i Alacant signen abans de les eleccions acords en els quals es comprometen a reforçar les polítiques de cooperació internacional, en procés de consolidació després d’anys de crisis. Aquest mateix any celebrem el Fòrum per a la Cooperació Internacional que volem: destí Drets Humans, i posem en marxa la primera edició dels Premis Cooperació – Comunitat Valenciana.

Firma Pacto Autonómico por la Cooperación 2019

2022

La Comunitat Valenciana se situa com l’autonomia que més recursos dedica en termes absoluts a cooperació internacional, amb 66,9 milions d’euros, gràcies a la pujada del 90% registrada en els pressupostos respecte als de 2021.

Desplaça cap amunt