Nou informe: «Militarisme i crisi mediambiental. Una reflexió necessària»

L’informe “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària”, és la primera publicació realitzada per investigadores del Centre Delàs d’Estudis per la Pau que pretén, des d’un enfocament crític i amb perspectiva de seguretat humana, abordar la problemàtica de la crisi climàtica i els seus vincles amb el militarisme.

Portada informe Centre Delas - Militarismo

L’informe «Militarisme i crisi mediambiental. Una reflexió necessària» estudia de quina manera el militarisme és una de les causes rellevants del calfament global i dels danys mediambientals que s’observen al voltant del planeta.

Així mateix, la investigació busca explicar com, des d’una perspectiva de seguretat nacional i militar, el militarisme és la conseqüència i resposta actual enfront d’aquesta crisi. En aquest sentit, es tracta d’aportar propostes per a una transició ecològica reeixida, que implica necessàriament un enfocament de pau mediambiental i una desviació de despeses i fons militars cap al finançament de polítiques de seguretat per a la pau, per a desenvolupar polítiques de mitigació dels efectes de la crisi climàtica.

L’informe ha sigut elaborat per Gemma Amorós, Xavier Bohigas, Teresa de Fortuny, Anna Montull, Albert Orta Mascaró, Pere Ortega, Ainhoa Ruiz Benedicto i Quique Sánchez Ochoa, amb la coordinació de Pere Brunet i Chloé Meulewaeter,

Pots consultar i descarregar el resum executiu en castellà, en català i en anglés, i l’informe complet en castellà i en català.

,

Scroll to Top