La Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana organitza un fòrum ciutadà amb especialistes en economia i pedagogia fiscal

Dimecres que ve 3 d’abril és el Dia Internacional Contra els Caus Fiscals (conegudes com a Paradisos Fiscals)

El Fòrum ciutadà: Justícia Fiscal és Justícia Social tindrà lloc de 10:00h a 13:30h a l’Auditori de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

La Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana, convida a les organitzacions de la societat civil, moviments socials i a la ciutadania compromesa amb la defensa dels recursos i servicis públics, al Fòrum ciutadà: Justícia Fiscal és Justícia Social que es durà a terme dimecres que ve 3 d’abril a l’Auditori de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània a València, coincidint amb el Dia Internacional Contra els Caus Fiscals (conegudes com a Paradisos Fiscals).

Esta trobada té com a objectiu aportar informació i ferramentes claus perquè la ciutadania puga entendre i desmuntar faules basades en la narrativa anti imposats molt present en l’actual context social i polític. A més, la Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana busca posar en valor la importància que les organitzacions i moviments ciutadans exigisquen avançar cap a una fiscalitat que, complint els principis constitucionals (Art.31) de progressivitat i redistribució, garantisca els recursos necessaris per a sostindre l’Estat de benestar i els servicis públics de qualitat.

La trobada comptarà amb ponències de persones expertes en la matèria i destacades divulgadores socials:

Julen Bollain Urbieta, economista i doctor en estudis sobre desenvolupament per la Universitat de Mondragón, ex membre del Parlament Basc, col·laborador del programa La Sexta Xplica. Autor del llibre: En defensa de la renta básica.

Rocío Benavente, de l’equip de Maldita Educa. Llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en periodisme i comunicació de la ciència, la tecnologia i el medi ambient per la Universitat Carlos III de Madrid. Va ser redactora de ciència en El Confidencial i col·laboradora de l’Agència Sinc de notícies científiques pertanyent a la FECYT, la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc i la revista Jot Down entre altres.

Juan A Gimeno, Catedràtic d’Economia i Fundador d’Economistas sin Fronteras i Coordinador de la Plataforma per la Justícia Fiscal (Madrid). Llicenciat en economia i en dret. Ha sigut Rector de la UNED, Vicerector de la UIMP, Tècnic del Ministeri d’Educació i primer Secretari general de l’Institut Cervantes, compta amb nombroses publicacions sobre temes de polítiques socials, Estat de benestar, pobresa, rendes mínimes i renda bàsica.

Carlos Morote, actor i CEO d’As de Cocos produciones, qui de manera creativa i en clau d’humor farà una performance sobre el valor social dels impostos.

L’assistència és gratuïta fins a completar aforament reservant plaça a través de l’enllaç: https://forms.gle/HaG5UVEGVt3v5K1m6

Pots descarregar el programa complet ací.

Desplaça cap amunt