Informe Lumen 10: Cuidar als qui ens cuiden

Aquest informe aborda la realitat de les dones migrants treballadores en la llar i les cures

El que es pretén és posar en relleu la vulneració de drets en l’ús de llar i cures i donar suport a les lluites de les treballadores de llar i cures per a visibilitzar, denunciar i transformar les condicions laborals en aquest àmbit

Servei Jesuïta a Migrants publica el desé lliurament dels informes breus Lumen. Aquesta vegada, amb motiu del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’informe, que porta per títol ‘Cuidar als qui ens cuiden’, tracta la realitat de les dones migrants treballadores en la llar i les cures.

La recent reforma del Règim Especial d’Empleades de Llar, que en la pràctica inclou la cura de persones dependents, suposa avanços importants. Com a complement al posicionament públic del SJM, en aquest informe volem reflexionar sobre la forma en què estem resolent les nostres necessitats de cures i sobre la importància que es garantisquen els drets laborals dels qui fan treballs essencials com aquest.

Aquest informe vol posar en relleu la vulneració de drets en l’ús de llar i cures i donar suport a les lluites de les treballadores de llar i cures per a visibilitzar, denunciar i transformar les condicions laborals en aquest àmbit. També busca reflexionar sobre la mirada que com a societat continuem tenint sobre els treballs de cures i sobre les persones que els duen a terme.

,

Desplaça cap amunt