Informe “Emergència alimentària en Cabo Delgado, Moçambic: Conflicte armat i desplaçament forçat com a motors de la inseguretat alimentària”

Cabo Delgado, una regió del nord de Moçambic, està embolicada en un conflicte armat des del 2017, i s’enfronta a unes taxes de desnutrició crònica superiors al 10%.

Informe sobre conflicto en Cabo Delgado, Mozambique

Des del IECAH juntament amb Ajuda en Acció, hem elaborat l’informe: “Emergència alimentària en Cabo Delgado, Moçambic: Conflicte armat i desplaçament forçat com a motors de la inseguretat alimentària”.

Cabo Delgado, una regió del nord de Moçambic, està embolicada en un conflicte armat des del 2017, i s’enfronta a unes taxes de desnutrició crònica superiors al 10%. Al setembre de 2021, 1 de cada 3 persones es trobaven en situació de desplaçament forçat a causa de la violència. En un país amb una fragilitat crònica del sistema alimentari (escassetat de terres i aigües i baixa productivitat agrícola) i propensa als desastres mediambientals (Moçambic és un dels països més vulnerables al canvi climàtic) el conflicte armat ha posat a moltes llars, especialment a les llars de persones desplaçades, en una situació alarmant de desnutrició.

L’informe

A través de l’anàlisi de dades recollides en terreny, entrevistes amb actors clau i revisió bibliogràfica, hem formulat una llista de recomanacions dirigides als actors internacional per a donar una millor resposta a l’emergència alimentària en Cabo Delgado.

Ací pots consultar l’informe complet

Versió en portugués

,

Scroll to Top