Manos Unidas posa en marxa la XIV edició del seu Festival de Clipmetratges. En aquesta ocasió, el Festival de vídeos d’un minut, que convoca l’ONG, anima als participants a implicar-se en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per Naciones Unidas per a protegir el planeta i construir un futur sense desigualtats per a totes les persones.
L’ONG de l’Església catòlica fa una crida a l’alumnat dels centres educatius espanyols -als qui es dirigeix la categoria escolar del concurs- i a majors de 18 anys -en la categoria general- perquè graven un vídeo d’un minut que visibilitze com “el nostre estil de vida” reflecteix el compromís amb la consecució dels ODS. “En els seus treballs els participants hauran de mostrar exemples o idees de com gestionar, de manera sostenible, l’alimentació i l’aigua”, explica Miriam Pardo, responsable coordinadora de la iniciativa. “Es tracta de mostrar com a través de les nostres accions individuals contribuïm a edificar una cosa més gran, amb repercussió col·lectiva. És com treballar amb lletres que sumades a altres lletres formen paraules i aqueixes paraules, sumades a més paraules, construeixen una frase”, aclareix Marró.
“Què estem fent per a millorar l’accés als aliments i a l’aigua, elements primordials que donen a la persona dignitat i qualitat de vida. Encara que ens semble una cosa llunyana, la nostra contribució a través del consum responsable i la lluita contra el desaprofitament d’aliments té molt a veure amb l’accés físic i econòmic de la població als aliments. I el mateix pot dir-se de l’ús sostenible que donem a un recurs finit com l’aigua”, explica Miriam Pardo, responsable del Festival.
Despertar el sentit crític de la joventut és fonamental per a l’acció solidària. Amb aquest Festival es convida als participants a reflexionar, actuar i comprometre’s amb la construcció d’un món més just. “A més, per als participants de la categoria Escoles, el Festival és una manera de treballar en equip, desenvolupar la creativitat, aprendre a prendre decisions i reflexionar i divertir-se gravant els clipmetratges”, afirma Marró.
Per a donar suport a la reflexió sobre el problema plantejat i escriure el seu guió, els participants tindran accessibles tota una sèrie de materials que podran trobar en la web del Festival. A més, el vídeo de llançament recull la temàtica d’aquesta nova edició i anima a la participació:
L’alumnat de la categoria escolar pot enviar els seus clipmetratges fins al 16 de febrer de 2023. I els concursants de la categoria general, tindran de termini fins al 4 de maig del mateix any.
El Festival de Clipmetratges de Manos Unidas és una activitat d’Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. Els participants presenten a concurs un vídeo d’un minut de duració en el qual plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que en cada edició se’ls presenta.
El teu punt de vista pot canviar el món
Tota la informació en: www.clipmetrajesmanosunidas.org