Càritas València va acollir i va acompanyar a 1.118 persones ucraïneses en 2022

Un centenar d’elles han sigut acollides en habitatges cedits per l’entitat, les parròquies i particulars en catorze localitats de la diòcesi

Càritas València ha acompanyat a 1118 persones procedents d’Ucraïna, que van arribar a la diòcesi de València fa ara un any, quan Rússia va iniciar la invasió del país. Un centenar d’elles, moltes de les quals van estar albergades les primeres setmanes en l’antic monestir de les Dominiques de Torrent, al qual van ser derivades per l’Ajuntament de València, van ser traslladades a catorze localitats de la diòcesi i tres barris de la ciutat de València. Allí, han sigut acollides pels equips de les Càritas parroquials i un equip tècnic de Càritas València format per una desena de persones, treballadors i educadors socials i mediadors, entre altres perfils professionals.

Una vegada en els habitatges, cedides de manera temporal per Càritas, les parròquies o particulars, les famílies, formades per 58 persones adultes i 43 xiquets, xiquetes i adolescents, han rebut el suport necessari per a poder-se integrar en els àmbits on estan situats. Així, els menors d’edat han sigut escolaritzats i moltes les persones adultes en edat laboral han accedit a una ocupació que els garanteix la independència.

En l’actualitat, 86 persones romanen en habitatges cedits en el territori de la diòcesi de València, ja que algunes han decidit tornar al seu país o instal·lar-se en llocs en els quals tenien coneguts o familiars pròxims.

A més, la diòcesi de València ha recaptat un total d’1 660 900 euros a través de la col·lecta que l’Arquebisbat va proposar a totes les parròquies i de donacions de particulars. El total de l’ingressat ha sigut destinat a l’atenció d’aquestes persones i a la campanya d’emergència que Càritas Espanyola va posar en marxa per a fer costat a les Càritas ucraïneses.

Desplaça cap amunt