What are you made of? Valors que salten davanteres i unixen a la Generació Z

Una campanya que, enfront dels discursos d’odi i polarització, demostra que el que ens unix és molt més del que ens separa

La proposta -nova, interactiva i des de l’humor-, anima a la gent més jove a identificar qüestions que formen la nostra identitat i que s’alimenten d’altres persones i realitats. La campanya mostrarà que no podríem existir sense la contribució d’altres països

Promoguda per la Xarxa de Coordinadores Autonòmiques d’ONG per al Desenvolupament, esta iniciativa posa el focus en els valors que ens unixen com a humanitat i que són propis de la cooperació

Tot això, en un moment en el qual moltes comunitats autònomes estan realitzant importants retallades a esta política pública i en el qual hem viscut de primera mà com la població més jove s’ha implicat de manera solidària en la resposta davant la DANA

La Xarxa de Coordinadores d’ONG per al Desenvolupament impulsa la campanya What are you made of per a promoure la presa de consciència de les persones més joves (Generació Z) sobre la realitat del món en el qual vivim, interconnectat i interdependent, en el qual totes les persones estem influenciades per altres cultures, realitats i maneres de viure.

Preguntes que ens porten al que ens unix

  • Alguna vegada has pensat d’on prové eixe menjar que tant t’agrada o on va sorgir la teua afició preferida?
  • Què tens en comú amb la teua veïna a qui li agrada el cinema asiàtic o amb el teu cosí que utilitza bosses de roba ecològica?
  • T’has adonat que la DANA és prova que el canvi climàtic no sap de fronteres i que és necessària la resposta solidària davant els seus efectes?

Amb preguntes d’este tipus, la campanya convida a les persones a fer el seu propi autoretrat de manera interactiva; convida a identificar eixes identitats pròpies que van més enllà de les nostres fronteres i que demostren que el que ens unix és molt més que el que ens separa: la solidaritat, el desig de justícia, l’amor pels nostres entorns, famílies i cultures, l’orgull de pertinença a un col·lectiu, la identificació amb assoliments comuns en defensa dels drets…

.

Un context polaritzat

En un context en el qual els discursos xenòfobs, d’odi i discriminació augmenten; i creixen les polítiques antidrets, és fonamental comptar amb iniciatives que posen el focus en el que ens és comú. La solidaritat, la justícia, la defensa dels drets humans, la protecció del planeta o la igualtat entre homes i dones són qüestions que van molt més allà dels límits geogràfics dels països. Són valors que, al mateix temps, constituïxen l’essència de la cooperació que es realitza des dels nostres pobles, ciutats i comunitats en un camí d’anada i tornada cap a altres llocs del planeta.

Esta campanya coincidix amb un moment en el qual un bon nombre de comunitats autònomes estan realitzant importants retallades a una política pública que és essencial en un context mundial complex, amb múltiples conflictes i crisis humanitàries molt greus.

La societat espanyola és la que més dona suport a la solidaritat en tota Europa, segons l’Eurobaròmetre. L’últim CIS mostra que el 70% de la població està a favor de fer costat a països en situacions complexes. A més, el cas d’Espanya és únic en el que a cooperació es referix perquè compta amb polítiques de cooperació que es duen a terme des de pobles, ciutats i comunitats autònomes; alguna cosa que no tenen altres països i que demostra la solidaritat ciutadana.

Consulta la web de la campanya What are you made of.

 

,

Desplaça cap amunt