“Veus”, el podcast de medicusmundi mediterrània per a la defensa de la salut global, presenta la seva segona temporada”

Produït per Medicusmundi Mediterrània, el programa de podcast “VEUS, histories mestisses que sanen el món” arrenca la segona temporada centrat en la salut global i en la Cultura de Pau, comptant amb la participació de més de 200 persones implicades en tenir cura de la salut del seu entorn a les regions d’Àfrica, Amèrica, Europa i Àsia.

Medicusmundi Meditarrània llança el programa VEUS, histories mestisses que sanen el món el dia dimarts 4 d’abril per a sumar-se a les diferents activitats que se celebren entorn del Dia mundial de la Salut, que es commemora el 7 d’abril. Per a això, presenta el primer episodi “Dalila acull a Lolita i Marusia en el niu de Basoa per a defensores del territori”, el qual se centra en les xarxes de cures que han construït les dones defensores dels Drets Humans i del territori en mesoamérica davant les violències patides i la manca de seguretat als seus països d’origen. La seva història ens ensenya que les xarxes salven vides.

La segona temporada de VEUS, que té com a eix vertebrador la Cultura de Pau des de diferents enfocaments. Comptarà amb vint-i-tres podcasts d’una durada aproximada als 15 minuts que es podran escoltar en la seva pròpia pàgina web, Ivoox o Spotify, entre altres plataformes especialitzades de podcast.

Un projecte internacional

VEUS és un projecte sonor de Medicusmundi Mediterrània que va més enllà de les fronteres. Els episodis han comptat amb el testimoniatge de més de 200 persones de països tan diversos com com Bolívia, Colòmbia, Ucraïna, Espanya, Moçambic, l’Equador o República Democràtica del Congo. La iniciativa compta amb la col·laboració de més de 20 entitats i iniciatives de tot el món, com la Fundació Ana Cecilia Niño de Colòmbia, el Centre de Recerca i Promoció de la Pagesia a Bolívia o, a nivell del territori espanyol, com l’Associació Kal Melanina el CEIP Marcelo Usera, el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, l’associació Naizen o l’associació Xarxa Aminata, entre moltes altres. Totes han col·laborat posant veu i rostre a històries sobre temàtiques diverses però fonamentals en la construcció d’una salut global integral entesa des de la perspectiva biopsicosocial, més enllà de la visió biomèdica i de lluita contra pandèmies i altres malalties. A través dels 23 relats d’aquesta segona temporada coneixerem aquestes veus, per a reflexionar sobre com la Cultura de Pau és una eina ineludible per a millorar la salut del planeta.

Un projecte amb el suport públic

Després de l’èxit de la primera temporada sobre la salut comunitària i les cures, “VEUS” continua creixent i totes les històries a les quals serveix d’altaveu es poden trobar en la plataforma web www.veus.info. A més dels episodis, al web es pot accedir a fotografies, vídeos i continguts extres de les protagonistes i les seves entitats. El projecte, que ha comptat amb el finançament de la Direcció General de Cooperació del Govern dels Illes Balears i la Generalitat Valenciana, està dirigit per l’escriptora i documentalista Martha Zein i presentat per la periodista María Molina.

, ,

Desplaça cap amunt