Una guia pràctica de recursos per a les noves veïnes de València

La guia, disponible en línia, ofereix informació a dones migrants sobre temes com l’empadronament, el sistema sanitari, l’educació, l’habitatge, l’ocupació, la violència i l’explotació

La guia és el resultat d’un procés participatiu de Farmamundi i AIPHyC amb dones migrants, que han aportat les seues experiències i necessitats

Què necessiten saber les dones migrants que arriben a València per a exercir una ciutadania activa i compromesa? Quins recursos i drets tenen al seu abast? Aquestes són algunes de les preguntes que respon la guia pràctica “Som Veïnes de València”, un mapa de recursos per a orientar a les dones migrants en els processos que poden realitzar per a exercir els seus drets en el territori valencià.

La guia somosvecinasdevalencia.saludglocal.org, disponible en línia, ofereix informació en castellà, anglés i francés sobre temes com l’accés al sistema sanitari, la búsqueda d’ocupació, l’educació, l’habitatge, o els recursos disponibles per a regular la seua situació administrativa.

L’espai és el resultat d’un procés participatiu impulsat per Farmamundi i l’Associació Intercultural de Professionals de la Llar i les Cures (AIPHyC) al costat de dones procedents de diferents països, que han contribuït amb les seues experiències, necessitats i demandes. Segons Marcela Bahamón, dinamitzadora comunitària en Farmamundi i integrant de AIPHyC, «és una guia construïda des de la perspectiva de dones migrants, que busca orientar en els processos que poden realitzar com a ciutadanes. Inicia amb les àrees més bàsiques, fins a abordar processos complexos com la violència i l’explotació».

La informació està adaptada per a ser consultada des de telèfons mòbils i pot reproduir-se també en àudio per a facilitar la seua accessibilitat. En cada àrea, les usuàries trobaran informació d’interés sobre els tràmits a realitzar, i els enllaços, adreces i telèfons de les entitats públiques i privades que han de visitar.

La guia forma part del programa de Farmamundi i AIPHyC ‘Dones teixint oportunitats: lluita contra la pobresa laboral i de les cures’, finançat per la Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge en el marc de la convocatòria de programes d’acció social amb càrrec a l’IRPF.

En paraules de Marcela Bahamón, «amb aquesta iniciativa, Farmamundi i AIPHyC volen contribuir a millorar la situació de les dones migrants a València, facilitant el seu accés a la informació, als recursos i als drets». A més, també volen visibilitzar i valorar el treball que realitzen aquestes dones en el sector de la llar i les cures, que és essencial per al benestar de la societat.

, , , ,

Desplaça cap amunt