Una cadena humana porta 700.000 signatures per la regularització de persones migrants al Congrés

• La Iniciativa Legislativa Popular es presenta amb un número rècord de suports a la regularització extraordinària de persones migrants que ja viuen i treballen a Espanya.

• Activistes i voluntaris han portat les caixes de signatures davant el Congrés, on la proposta haurà de ser debatuda en els pròxims mesos.

• Les més 700.000 signatures obtingudes seran presentades davant l’Oficina del Cens Electoral per a ser verificades.

• És una de les 5 ILP amb més suports de la història. Només 1 de cada 10 ILP presentades arriba a debat al Congrés dels Diputats.

Activistes i voluntaris han protagonitzat un acte simbòlic davant el Congrés dels Diputats per a celebrar l’èxit de la Iniciativa Legislativa Popular per a la regularització extraordinària de persones migrants.

Un 700.000 construït amb caixes de colors marca el nombre de signatures aconseguides, molt per damunt del mínim de mig milió que estableix la llei. L’estructura de cartó s’ha col·locat enfront de l’entrada del Ple que haurà de debatre la proposta en un termini màxim de mig any.

Per a aconseguir aquest número rècord de suports ha sigut necessari l’esforç de més de 900 col·lectius que s’han sumat a una campanya liderada per organitzacions i persones migrants. Aqueix esforç s’ha volgut simbolitzar amb una cadena humana per a traslladar les caixes que contenen els plecs de signatures.

La ILP regularització és una de les cinc més secundades de la història. Només 1 de cada 10 Iniciatives Legislatives Populars presentades aconsegueix obtindre més de 500.000 signatures.

“És urgent que prop de mig milió de persones estrangeres que ja viuen i treballen a Espanya obtinguen la documentació necessària per a poder tindre drets laborals, accedir a un habitatge digne, tindre plena cobertura sanitària i altres necessitats bàsiques”, ha explicat Edith Espínola, portaveu de la campanya Essencials que ha impulsat la ILP. “Permetrà també que cotitzem pel nostre treball i contribuïm a la seguretat Social i el sistema de pensions”, explicava.

“La regularització extraordinària és un tràmit necessari i possible en aquests moments”, va afegir Lamine Sarr, un altre dels portaveus. En les últimes dècades s’han produït 9 regularitzacions extraordinàries, aprovades per governs del partit Popular i el PSOE, quan es donava un tap en el procés administratiu regular. “En l’actualitat torna a haver-hi un bloqueig en les resolucions d’estrangeria, com a mostra el gran nombre de persones que estan a l’espera de papers, per la qual cosa és necessari prendre mesures”.

Més de 700.000 ciutadans i ciutadanes han entés aquesta necessitat i recolzat la ILP. Ara és el torn dels diputats i diputades. Des que les signatures siguen entregades a l’Oficina del Cens Electoral aquest dijous 22 de desembre, l’organisme procedirà a verificar-les i començarà a córrer el termini de 6 mesos perquè se celebre un debat parlamentari que done pas a la regularització extraordinària de persones migrants.

Essencials és un moviment plural compost per múltiples organitzacions socials Fundacions, ONG de Cooperació al Desenvolupament i congregacions religioses, l’objectiu de les quals és aconseguir que les persones migrants siguen tractades com a persones de ple dret. Entre les organitzacions que donen suport a aquesta ILP es troba Càritas.

,

Desplaça cap amunt