Un dia en l’assentament de persones refugiades en Arsal, Líban

En el Dia Mundial del Refugiat, Acció contra la Fam mostra a través d’una infografia, com és el dia a dia en l’assentament de refugiats sirians de Arsal, al Líban

En el món hi ha 110 milions de persones desplaçades, un número en augment degut als recents conflictes com el de Sudan, la guerra a Ucraïna o els refugiats afganesos

Els conflictes, la violència i les emergències climàtiques són les principals causes de la fam: obliguen les persones a fugir de les seues llars a la recerca de refugi i seguretat. Aquests factors augmenten cada any el nombre de persones desplaçades: en l’actualitat, hi ha 110 milions en el món, una xifra que s’ha vist incrementada a conseqüència de la guerra a Ucraïna i la revisió de les estimacions sobre refugiats afganesos, sumat als nous conflictes, especialment a Sudan.

Les persones refugiades en moltes ocasions passen fam perquè perden els seus mitjans de subsistència, la qual cosa els deixa sense mitjans per a mantindre’s a si mateixos i a les seues famílies. Tenen un accés limitat a aliments nutritius i lluiten per satisfer les seues necessitats bàsiques. Però la fam no discrimina: no sols afecta a les persones refugiades, sinó també a les poblacions d’acolliment.

Acción contra el Hambre és present en més de 50 països. En molts d’ells, treballa per a les poblacions desplaçades: entre elles, refugiades de Sudan, Mali, Síria, Ucraïna o Bangladesh.

Al Líban, l’organització treballa per a evitar que la fam continue devastant les vides dels refugiats i les comunitats d’acolliment a través de projectes de seguretat alimentària, assistència bàsica, nutrició, aigua i agricultura, i capacitacions a persones refugiades i a les comunitats d’acolliment perquè siguen autosuficients i garantisquen la seguretat alimentària a llarg termini.

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, l’entitat vol mostrar com és el dia a dia en l’assentament de refugiats sirians de Arsal, al Líban.

.

Pots trobar la infografia completa ací: https://app.box.com/s/msyzzz33a87nv3mpm2zodadi8fvl2avk

,

Desplaça cap amunt