Torna el Àgora 2021 amb un enfocament més pràctic que mai per a definir la cooperació internacional impulsada per l’Ajuntament de València

Se celebrarà el 18 i 19 de novembre de manera presencial en el Col·legi Major Rector Peset, i inclourà reflexions i debats sobre el Pla Municipal de Cooperació Internacional al Desenvolupament, participació, educació per al desenvolupament i comunicació.

 

En la vesprada del 18 hi haurà una trobada oberta sobre les persones defensores de drets humans al Sàhara, que inclourà la projecció del documental “Tres càmeres robades”.

L’Àgora -espai de reflexió sobre les polítiques de cooperació internacional de l’Ajuntament de València- torna a la seua versió presencial en la V edició que se celebrarà el dijous 18 i el divendres 19 de novembre en el Col·legi Major Rector Peset de València. L’enfocament enguany és totalment pràctic i ajustat a les qüestions que preocupen tant les agents de la cooperació en el municipi com al personal tècnic del Programa de Cooperació al Desenvolupament.

Els debats s’obriran el dijous 18 amb una taula redona sobre l’enfocament basat en drets humans i gènere en la pràctica de la cooperació i l’educació per al desenvolupament, en el qual participarà, entre altres ponents, la presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón, i seguiran amb tallers de reflexió sobre quina Educació per al Desenvolupament fem i quin volem fer, i sobre les perspectives de la participació en la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració.

Drets humans al Sàhara

A la vesprada hi haurà una trobada de portes obertes sobre les persones defensores dels drets humans al Sàhara, amb la participació del periodista Said Amidan, que forma part del Programa Valencià de Protecció Integral i d’Acolliment a Defensores i Defensores de Drets Humans (València Defensa), Ahmed Ettanji. Cofundador i president de Équipe MÉdia, i Naziha El Khalidi, també periodista de Équipe Média, part del Programa d’Acolliment a Persones Defensores dels Drets Humans a Aragó.

El divendres, per part seua, es presentaran a debat les conclusions i recomanacions preliminars de l’Avaluació Intermèdia del Pla Municipal de Cooperació Internacional al Desenvolupament 2019-2023, i se celebrarà un taller participatiu sobre el balanç i perspectives de la comunicació i la sensibilització a la ciutadania, per a enfocar quin tipus de comunicació volem.

Aprenentatge col·lectiu

Des de l’ajuntament destaquen que aquesta és “una nova oportunitat per a intercanviar reflexions i recollir aportacions que afavorisquen l’aprenentatge col·lectiu”. Per a enriquir aqueixos debats proposen que participen en un mateix taller diverses persones de la mateixa organització i de diferents àrees, per a intentar *transversalizar així les reflexions i trencar els blocs tradicionals de cooperació, acció humanitària, educació per al desenvolupament i la ciutadania global, i comunicació.

Ací podeu consultar el programa complet.

Inscripcions en aquest enllaç.

, , , ,

Desplaça cap amunt