Torna a València l’Àgora ONGD per a reunir el sector de la solidaritat internacional i aprofundir en les eines de mobilització de la societat valenciana

Àgora ONGD reunirà els dies 23 i 24 de novembre en el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València a les organitzacions no governamentals del sector, Universitats públiques, Col·legis professionals i

La trobada compta amb la col·laboració i la participació de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Pots descarregar el programa complet punxant ací. Per a inscriure‘t, punxa en aquest altre enllaç.

 

Àgora ONGD celebra la seua sisena edició a València com a espai de trobada i diàleg de les organitzacions no governamentals de cooperació al desenvolupament de la ciutat de València. El col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València albergarà la trobada de les organitzacions representatives de la solidaritat internacional del municipi els dies 23 i 24 de novembre.

Preocupats pels desafiaments globals i locals que enfronten les societats com l’emergència climàtica i l’accés als drets humans, les diferents taules redones i tallers aprofundiran sobre els aspectes clau per a millorar la mobilització i l’impacte de les organitzacions no governamentals en la societat.

Un panell d’experts obrirà el Àgora ONGD el dia 23 amb una taula redona sobre la comunicació i la sensibilització de la ciutadania com a eina de transformació social. Comptarà amb la participació de la Unió de Periodistes, les agències de comunicació Cat and Courious i Kinkala media, el grup d’arts escèniques Arròs així com amb l’ONG ONGAWA i la Coordinadora Valenciana d’ONGD. La jornada continuarà amb uns tallers organitzats per la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València per a promoure la implicació de la comunitat universitària en la cooperació municipal.

El comerç just i de proximitat

Es finalitzarà la jornada amb un debat sobre el comerç just i el comerç de proximitat a càrrec de Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Carles Xavier López de la Tenda de tot el Món, Piero Carucci de Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional i Fernando Navalón de la Xarxa Estatal de Supermercats Cooperatius. Es tancarà la primera jornada amb un tast maridatge de vi i xocolate de comerç just a càrrec de Lluis Romero, President de PROAVA.

L’accés als Drets Humans en territoris vulnerables

El 24 de novembre s’obrirà la segona jornada amb un diàleg sobre les estratègia d’acció de les organitzacions de solidaritat valencianes a Centreamèrica. Les retallades democràtiques de països centreamericans com Nicaragua, Guatemala o El Salvador exigeixen noves estratègies de treball a les ongs valencianes per a continuar treballant amb les comunitats locals i reforçant el seu accés als drets fonamentals com la salut, l’habitatge, l’aigua portable i el sanejament, l’alimentació o l’educació. Es continuarà la sessió amb una segona taula redona sobre la col·laboració de les organitzacions no governamentals amb els serveis de l’Ajuntament de València i els col·legis professionals amb l’objectiu de reforçar les seues capacitats tècniques i impacte en les comunitats empobrides.

Presentació de la Xarxa Sanitària Solidària

La Xarxa Sanitària Solidària de la Comunitat Valenciana és una iniciativa impulsada per les ONGD Medicus Mundi Mediterrània, ACOEC i Farmamundi. Es tracta d’un conjunt de xarxes provincials formades per diverses entitats del sector sanitari, que han mostrat el seu compromís amb la formació de professionals i estudiants en temes de salut global, cooperació al desenvolupament, dret a la salut i agenda 2030.

L’emergència climàtica i la mobilització social

La sisena edició de l’Àgora ONGD tancarà les seues portes amb una ponència sobre l’emergència climàtica a càrrec del periodista i guionista Juan Bordera, autor de la publicació “La tardor de la civilització” al costat d’investigador del CSIC Antonio Turiel.

La companyia Ravalera Teatre posarà el colofó “El dia D” , una obra curta que convida a reflexionar sobre la necessària mobilització i participació ciutadana.

Consulta el programa complet

Inscripcions

, , , , ,

Desplaça cap amunt