Taller de Solidaritat repta a l’alumnat de la Comunitat Valenciana a regalar 30.000 minuts al medi ambient

A través del portal Questiónate, els centres educatius podran participar en aquesta iniciativa realitzant 5 activitats al llarg del mes de juny, mes del medi ambient.

Fundació Taller de Solidaritat (TdS) presenta el 5 de juny, Dia del Medi ambient, una nova proposta i repte als centres educatius de la Comunitat Valenciana a través del portal Questiónate per a aconseguir regalar 30.000 minuts al medi ambient entre tot l’alumnat que participe.

Una iniciativa educativa que permet aprendre jugant sobre valors com la sostenibilitat, la igualtat de gènere o els drets humans. Mitjançant activitats agrupades per temàtiques, els centres podran entrenar les consciències del seu alumnat, qüestionar-se realitats i conéixer millor el treball que Taller de Solidaritat realitza en països com, en aquest cas Guatemala, en el qual al costat de les ONGs Sagrada Terra i Treball Solidari, i gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, s’està contribuint al desenvolupament rural integral de 150 famílies de 3 comunitats del municipi de Raxruhá, en el Departament d’Alta Verapaz (Guatemala), a través del desenvolupament de pràctiques agroecològiques i la creació d’ambients saludables.

“És molt important en el medi rural que els agricultors i agricultores tornem a treballar els nostres camps abandonats, treballar en l’agricultura ecològica per a fomentar una producció local per a l’autoconsum i per a la venda local a un preu just”

Per a millorar les condicions de vida d’aquesta població, especialment de les dones, s’estan desenvolupant accions destinades a garantir la seguretat alimentària i nutricional, a fomentar l’autocura de la salut i accions dedicades a la millora de la capacitat d’organització i participació de les dones en els espais de poder.

En aquesta ocasió es planteja als centres participants treballar conceptes relacionats amb el medi ambient a través de 5 activitats, que estaran disponibles en el portal a partir del 6 de juny. Amb elles es buscarà aprofundir en com el medi ambient és la base per a impulsar processos de sobirania alimentària en les comunitats rurals promovent l’apoderament femení i així aconseguir la igualtat de gènere.

Es comptarà amb la participació de 4 dones (2 valencianes i 2 guatemalenques), els qui compartiran les seues experiències en aquests processos locals i convidaran a l’alumnat, a través d’iniciatives grupals i individuals, a participar d’aquesta transformació cap a una societat més sostenible i equitativa, com assenyala Silvia *Gonzalvo, agricultora de Castellnovo (Castelló): “És molt important en el medi rural que els agricultors i agricultores tornem a treballar els nostres camps abandonats, treballar en l’agricultura ecològica per a fomentar una producció local per a l’autoconsum i per a la venda local a un preu just”.

Aquest portal s’emmarca en la línia d’innovació educativa impulsada per Taller de Solidaritat des de Sensibilització i Educació per a la Ciutadania Global. “Al llarg dels últims anys hem vist la necessitat de poder oferir al professorat eines que puguen posar en pràctica a l’aula sense haver de comptar amb una intervenció externa, eixint dels típics tallers, i que els permeta fer aquesta tasca d’educació per a la transformació social d’una manera integrada i transversal; donant-nos suport en el mitjà digital, la qual cosa ens dona la possibilitat d’arribar més i millor a l’alumnat”, assenyala Clara Sayans, responsable de Sensibilització i EpCG de Taller de Solidaritat.

Sobre Taller de Solidaritat

En Taller de Solidaritat es treballa, des de 2001, per impulsar un model de desenvolupament que incloga i beneficie a totes les persones per igual, que respecte els drets humans, que pose el focus en la dignitat de, especialment, les treballadores i que fomente la construcció d’una societat justa i igualitària. Des de la Fundació s’impulsa l’emprenedoria a Guatemala, Nicaragua, Colòmbia, el Perú i Espanya, amb el focus posat en les dones i en les seues dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral. I ho fa a través de la formació tècnica, l’accés a finançament i l’acompanyament amb el que s’ha aconseguit impulsar el treball de 687 persones, de les quals 423 són dones, en l’últim any.

Sobre Treball Solidari

Treball Solidari és una entitat sense ànim de lucre que des de fa més de 20 anys desenvolupa programes amb l’objectiu de garantir el Dret al treball de les persones, afavorint la integració social dels col·lectius més vulnerables. La nostra activitat es desenvolupa en diferents àmbits:

  • Projectes de Cooperació internacional
  • Educació per a la transformació social
  • Orientació i inserció laboral (Programa Combina)
  • Autoocupació i microcrèdits (Programa Confia)
  • Emprenedoria i Formació per a joves i dones

A través dels nostres programes contribuïm a millorar les oportunitats laborals i les condicions de vida, facilitant l’accés a un futur millor a aquelles persones que viuen en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió socioeconòmica.

Més informació:

Sonia Carralafuente [Comunicació TdS] marketing@tallerdesolidaridad.org | 638 02 81 51- 91 535 95 58

Yolanda Lojo [Premsa TdS] comunicacion@tallerdesolidaridad.org 636 47 42 43

Clara Sayans [ Sensibilització TdS] proyectos2@tallerdesolidaridad.org 91 535 95 58

Lidia Thomas [ Comunicació Treball Solidari] comunicacio@treballsolidari.org | 971 72 67 32

, , , ,

Desplaça cap amunt