PROYDE publica una guia per a la formació, sensibilització i foment del voluntariat local i internacional

La guia ha sigut elaborada per cinc ONGD vinculades a la xarxa educativa La Salle, i és resultat del projecte «Viu el Sud. Gent Xicoteta. Voluntariat Internacional d’Estiu», finançat per la Diputació de València.

Voluntariado PROYDE

La ONGD PROYDE ha presentat una nova guia per al voluntariat dedicat a la cooperació al desenvolupament en les ONGD lasalianas, en el qual es defineixen, entre altres aspectes, les maneres de participar en el voluntariat d’aquestes ONGD, tant en la modalitat local com en la internacional, els drets i deures de les persones voluntàries, les condicions necessàries per a poder participar en aquests programes i les tasques que es poden realitzar.

La guia – elaborada a partir de les experiències i reflexions compartides per Associació PROYDE, Fundació PROIDE, PROYDE – PROEGA Fundazioa, Fundació PROIDEBA i Associació Edificant – Comunitat de Natzaret- detalla, a més, tot l’itinerari que segueixen les persones voluntàries que s’incorporen a aquestes entitats, des del seu acolliment fins a la formació necessària per a poder ser voluntari o voluntària.

Gent xicoteta canviant el món

Per a aquestes ONGD, el primer objectiu del voluntariat ha de ser treballar per a transformar les realitats injustes, contribuint a aconseguir un món més just i solidari i potenciant al màxim les capacitats de persones i comunitats, de manera que siguen protagonistes de la seua pròpia promoció i desenvolupament integral.

El canvi d’actituds en el personal i una major implicació de la societat a la qual pertanyem és un altre dels objectius fonamentals del voluntariat per a PROYDE. Es tracta, segons el document de “fer possible que “molta gent xicoteta, fent moltes coses xicotetes, en molts llocs xicotets, pot canviar el món”.

Modalitats de voluntariat

La guia detalla les condicions i tasques específiques del voluntariat local, i les diferents modalitats de voluntariat internacional, que pot ser de curta duració (entre un i tres mesos, habitualment coincidint amb els mesos d’estiu a Europa, i en el qual s’inclouen programes per a adults i programes de voluntariat internacional per a joves entre 16 i 21 anys), i voluntariat internacional de llarga duració per a majors de 22 anys.

Podeu consultar la guia completa punxant ací.

,

Desplaça cap amunt