Presentació de la novel·la gràfica “Entreteixir els camins de la dona sàvia”

L’acte tindrà lloc l’11 d’abril, a les 19.00 hores en la Llibreria Babel de Castelló

Aquest recurs ha contribuït a transformar la realitat de 500 dones indígenes del poble maya k’iché, mitjançant un intens treball per la igualtat de gènere que ha implicat a tota la comunitat.

Treball Solidari, al costat dels seus socis locals de Guatemala, CEDEPEM i ADSOSMHU, presenta la novel·la gràfica “Entreteixir els camins de la dona sàvia”, dissenyada en el marc d’un dels seus projectes de Cooperació al desenvolupament, finançat per la Generalitat Valenciana.

Aquest projecte, ha contribuït a transformar la realitat de 500 dones indígenes del poble maya k’iché, mitjançant un intens treball per la igualtat de gènere que ha implicat a tota la comunitat.

Gràcies a la col·laboració d’Oxfam Intermón, l’acte de presentació de la novel·la tindrà lloc hui, dimarts 11 d’abril, a les 19.00 hores en la Llibreria Babel de Castelló. En ell, es comptarà amb la participació especial de Jose Luis Siguil, coordinador del projecte i responsable de Gestió i Relacions del Consorci CEDEPEM ADSOSMHU.

La novel·la està dirigida al públic en general i, a fi que també puga ser utilitzada en centres educatius, inclou una unitat didàctica dirigida a l’alumnat de la E.S.O.

La novel·la transversalizará temes com el gènere, la sobirania alimentària o la sostenibilitat mediambiental vinculats a l’Agenda 2030.

Sinopsi de la novel·la

En el camí cap a una dona sàvia, empoderada, lideresa, segura de si mateixa, amb independència econòmica i amb capacitat per a participar en espais de presa de decisions comunitàries, són molts els impediments que es presenten. Malgrat això, hi ha dones que aconsegueixen complir amb les seues metes i aconsegueixen els objectius que es proposen.

Aquesta novel·la pretén donar a conéixer la història de vida de dues dones maia k’iché. En els seus relats es demostra que els objectius poden complir-se. A base d’esforç i perseverança s’aconsegueix transformar realitats i l’exercici dels drets humans.

Aquestes dones són originàries del municipi de Totonicapán, en Quetzaltenango, situat en l’Altiplà Occidental de Guatemala, on es concentren les principals poblacions indígenes del país. Aquesta regió compta amb els pitjors índexs de pobresa i exclusió social, econòmica i política, sent les dones d’aquestes poblacions els qui es troben en una situació de major vulneració de drets fonamentals pel fet de ser dona, indígena i pobra.

Les nostres protagonistes han participat en el projecte per a l’emancipació social, política i econòmica de la dona maia k’iché a través del millorament de la governança democràtica i l’apoderament econòmic, conegut com a Projecte IXMUCANE Jun b’e (Projecte Un camí cap a la dona sàvia), finançat per la Generalitat Valenciana.

Bilha i Cristi conten la seua història en primera persona amb la intenció de motivar a altres dones a esforçar-se a tirar avant, malgrat totes les pedres que troben pel camí.

Sobre Treball Solidari

Treball Solidari és una entitat sense ànim de lucre fundada a Palma (Mallorca) que, des de l’any 2000, duu a terme programes per a la promoció del desenvolupament humà en les àrees de Cooperació Internacional, Educació per al Desenvolupament, orientació i inserció laboral de dones, emprenedoria, acompanyament a persones estrangeres que volen retornar al seu país i suport a l’autoocupació de dones en situació vulnerable.

,

Desplaça cap amunt