Pot la IA millorar l’accés a la vivenda, reduir la polarització social, combatre la soledat no desitjada o l’emergència climàtica?

Gemma Galdón-Clavell, referent mundial en ètica tecnològica, i el futurista David Alayón participen en el ‘V Fòrum Internacional d’Innovació Social’ el 23 de setembre a València

Com poden la innovació i l’emprenedoria social millorar reptes com l’accés a la vivenda, la polarització política, l’emergència climàtica o l’envelliment de la població mitjançant la Intel·ligència Artificial?

El V Fòrum Internacional d’Innovació Social, que se celebrarà a València el 23 de setembre organitzat per l’associació Jovesólides, abordarà estes qüestions amb mitja dotzena de persones expertes i prop de 300 participants del sector privat, públic, acadèmic i social. Les inscripcions a l’esdeveniment estan obertes fins al 16 de setembre.

Es tracta d’un espai referent a Espanya que en esta edició s’enfocarà a analitzar com la Intel·ligència Artificial, la innovació social i l’emprenedoria social poden ser aliats estratègics per a abordar els principals reptes per a la inclusió, relacionats en l’actualitat amb l’accés a la vivenda, la polarització política, la crisi climàtica o l’envelliment.

Les persones assistents seran protagonistes d’un creatiu i dinàmic procés constructiu, desenvolupat a través de metodologies innovadores.

Sis ponències internacionals, quatre taules de treball i espais de networking

L’intens programa del V Fòrum Internacional d’Innovació Social inclou sis ponències d’experts internacionals, quatre taules de treball i una acció col·lectiva, a més d’espais de networking. També es presentaran els resultats del primer estudi que investiga l’estat de la innovació social a la Comunitat Valenciana i oferix un diagnòstic detallat de la situació del sector.

Un dels principals atractius del cartell és Gemma Galdón-Clavell, Fundadora i CEO d’Eticas Consulting, amb seu a Nova York, que s’ha convertit en una veu de referència a nivell mundial en l’àmbit de l’ètica tecnològica i la responsabilitat algorítmica. En la conferència de clausura, abordarà els dilemes que planteja la Intel·ligència Artificial i els desafiaments de la innovació social per a promoure societats més inclusives, amb una visió nova que busca protegir les persones en els processos tecnològics.

David Alayón, expert en tecnologies disruptives i Estudis de Futur, analitzarà en la ponència inaugural com la IA i les tecnologies emergents poden fomentar la inclusió de col·lectius marginats i l’equitat en les societats digitals, tancant bretxes socials i econòmiques.

La polarització política i social, l’accés a la vivenda, l’emergència climàtica i l’envelliment actiu i saludable són reptes actuals que també ocupen un lloc destacat en el programa del V Fòrum Internacional d’Innovació Social.

La responsable de IA en Prodigioso Volcán, Carmen Torrijos, explorarà com frenar la polarització a través de ferramentes tecnològiques aplicades a la comunicació i la cultura empresarial. L’expert en energies renovables i eficiència energètica, Jauad El Kharraz, abordarà el paper de la Intel·ligència Artificial en la justícia ambiental i els eco drets. A més, la Presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, Sacramento Pinazo, presentarà projectes pioners que integren IA i comunitat per a millorar la qualitat de vida de les persones majors.

També se celebrarà una taula col·loqui entre responsables polítics per a analitzar el paper de l’Administració davant els reptes socials. Durant esta, es presentaran diverses experiències locals i nacionals on la IA s’ha aliat amb la innovació social en servicis públics per a solucionar problemes de l’entorn.

Un espai per a la innovació social referent a Espanya

El Fòrum Internacional d’Innovació Social que impulsen Jovesólides i l’Escola Creactiva s’ha convertit en una cita de referència en l’àmbit espanyol, que torna amb un format renovat a la Ciutat Politècnica de la Innovació de València, avalat per l’èxit de les quatre edicions prèvies. Des de 2013, ha reunit a més de 1.100 persones expertes, professionals i particulars per a descobrir idees de canvi, compartir-les i reinventar la realitat social que ens envolta.

Compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, a través de la seua  Càtedra Sistema Públic Valencià de Servicis Socials i de l’Idees-UPV. És finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i Innovació (IVACE+I); la Vicepresidència de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda a través de l’assignació procedent de la casella “fins socials” en la declaració de la renda; la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme; i Valencia Innovation Capital de l’Ajuntament de València.

, ,

Desplaça cap amunt