Obertes les inscripcions per al webinari “Consumeix Palestina: Comerç Just des de Palestina”

Amb motiu de la celebració dissabte que ve del Dia Mundial del Comerç Just, les entitats participants del projecte Consumeix Palestina organitzen el 10 de maig un webinari amb el doble objectiu de donar a conéixer a la societat valenciana els productes de comerç just que es produeixen en Palestina, i l’actual situació dels Territoris Ocupats Palestins i concretament de la realitat de les dones cooperativistes palestines, participants en aquest projecte.

Cartel webinar consume palestina

El pròxim 8 de maig se celebra el dia mundial del comerç just i el projecte Consumeix Palestina també vol aportar el seu granet d’arena en aquesta celebració. Per això s’ha organitzat un webinari, previst per al 10 de maig a les 17 hores en el qual es podrà conéixer la situació en la qual viuen i treballen les dones en aquesta part del món i com el treball realitzat per les seues cooperatives en relació al comerç just contribueix a la consecució d’una vida digna i a la millora socioeconòmica les dones palestines, les seues famílies i les seues comunitats.

Participants

La trobada virtual, a través de la plataforma zoom, vol convertir-se en un punt de trobada entre la societat valenciana i la palestina. Així, comptarà amb la participació de Trini Blanch, delegada de ACPP Pais Valencià, Carles Xavier López, de la Tenda de Tot el Món, Mercedes García de Vinuesa, de la cooperativa de comerç just IDEAS i Rafael Currás, professor del departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València. La veu palestina se sentirà de mà de Miral Makhlouf, responsable de relacions internacionals d’Al Reef i de Analía Lévêque, responsable a Orient medie dels projectes de ACPP.

Dàtils i cuscús de comerç just

A més d’analitzar la situació en la qual viuen les dones en Palestina i les habituals situacions d’escassetat provocades per l’ocupació israeliana dels territoris palestins també es vol posar en valor els productes de comerç just que es produeixen en Palestina i especialment els que formen parte d’aquest projecte: els dàtils Medjoul, el cuscús i el Za’lligar (mescla d’espècies molt habitual en la cuina palestina) i que han arribat al mercat espanyol gràcies a la col·laboració de la cooperativa de comerç just IDEAS, i Al Reef, entitat palestina que agrupa cooperatives agrícoles i que treballa en pro del seu desenvolupament i apoderament econòmic social.

Inscripcions

La inscripció a aquest fòrum és gratuïta i es pot realitzar a través d’aquest enllaç.

Aquesta activitat forma part del projecte “Sostenible, Igualitari i Just. Consumeix local, consumeix Palestina. Segona fase” impulsat per Assemblea de Cooperació per la Pau País Valencià, La Tenda de Tot el Món i l’organització palestina PARC (Agricultural Development Association), amb el suport financer de les ajudes a projectes de cooperació de la Direcció General de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

,

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top