Naix MigraHub, un programa formatiu i capacitador per a impulsar el teixit associatiu migrant a València

Si formes part d’una entitat migrant i vols reforçar la teua estructura i capacitat organitzativa, pots inscriure’t gratuïtament fins al 19 d’abril

El programa oferix formació teoricopràctica i acompanyament a xicotetes associacions per a promoure la seua sostenibilitat i enfortir la seua participació social i política

MigraHub, un innovador programa impulsat per Jovesólides i finançat per la Vicepresidència de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, es prepara per a llançar la seua primera edició amb l’objectiu d’enfortir les capacitats del teixit associatiu migrant a la província de València.

Les associacions de persones migrants exercixen un paper vital en la societat, promovent la inclusió, la diversitat i la solidaritat. No obstant això, s’enfronten a grans desafiaments en el seu desenvolupament i sostenibilitat. MigraHub sorgix com a resposta a estes necessitats, oferint formació i acompanyament per a enfortir estes organitzacions en àrees com a planificació estratègica, gestió interna, organització d’esdeveniments o estratègies de comunicació, entre altres.

Una de les característiques més destacades del programa és el seu enfocament participatiu i pràctic, que permetrà a les organitzacions migrants adquirir habilitats concretes i aplicables al seu treball diari. A més, es fomenta el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències entre les diverses entitats participants.

Si eres part d’una entitat migrant, com a persona impulsora o voluntària, i vols aprendre a reforçar l’estructura i capacitat organitzativa de l’entitat, pots inscriure’t gratuïtament fins al 19 d’abril en este formulari.

MigraHub representa una oportunitat única per a l’enfortiment del teixit associatiu migrant a València, promovent la sostenibilitat i el desenvolupament comunitari en un context de diversitat cultural. Reflectix el compromís de Jovesólides per promoure la inclusió i la participació activa de les comunitats migrants en la vida social i política de la Comunitat Valenciana.

Programa formatiu de MigraHub

El programa formatiu de MigraHub consta de diversos mòduls teòrics i pràctics que inclouen sessions sobre planificació estratègica, organització d’esdeveniments, estratègies de comunicació i activitats grupals. La primera sessió inaugural està programada per al 26 d’abril, on s’abordarà el pla estratègic i el pla de treball anual.

La formació culminarà amb una jornada de clausura el 18 de desembre on es difondran els resultats aconseguits i es reflexionarà sobre els desafiaments enfrontats durant el curs. Esta jornada servirà com un espai per a enfortir el sentit de comunitat i la col·laboració entre les organitzacions migrants.

El curs s’estructura quatre mòduls

MÒDUL 1: PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA I ORGANITZACIÓ EFICAÇ

 • Pla estratègic i pla de treball anual.
 • Pla de voluntariat.
 • Organització i gestió interna.

MÒDUL 2: ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS I ACTIVITATS AMB IMPACTE

 • Planificació d’esdeveniments i activitats.
 • Gestió i captació de recursos i col·laboracions.
 • Avaluació i informes finals.

MÒDUL 3: ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ

 • Estratègies en xarxes socials.
 • Disseny i creació de cartells.
 • Edició i creació de vídeos impactants.

MÒDUL 4: ACTIVITATS GRUPALS

 • Jornada d’estiu.
 • Jornada de clausura.

Ací pots consultar el programa formatiu detallat.

Requisits per a participar en MigraHub

La formació s’impartirà a València els divendres a la vesprada, amb dos sessions mensuals entre abril i desembre de 2024 a més de dos jornades especials, a 20 persones representants d’entitats de base migrant de la Comunitat Valenciana.

Les organitzacions interessades a participar en MigraHub han d’estar registrades com a associacions de base migrant i disposar d’un CIF.

Si la teua entitat complix els requisits i vols formar part d’esta comunitat, inscriu-te ací fins al 19 d’abril per a entrar en el procés de selecció d’alumnat.

MigraHub és un projecte d’educació per a la ciutadania global i el desenvolupament, impulsat per Jovesólides, amb el finançament de la Vicepresidència de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge amb càrrec a l’assignació pressupostària procedent de l’IRPF. Per a seguir tota l’actualitat d’este projecte seguix les etiquetes #MigraHub i #TejidoMigraValència en les xarxes socials.

Desplaça cap amunt