Mundubat presenta els resultats del seu projecte “Terra de Saó” per a promoure l’accés a la terra per a joves a València

En la web de Mundubat i en les seues xarxes socials podreu consultar, entre altres, vídeos de les Jornades de formació sobre el dret a la terra com a base per a la construcció de l’agroecologia i la sobirania alimentària, celebrades a l’abril d’enguany.

 

També estan disponibles altres recursos com a infografies sobre l’accés a la terra en el territori de L’Horta, manual informatiu sobre eines, propostes i polítiques públiques que podrien impulsar processos d’accés a la terra per a persones interessades en l’activitat agrària, dirigit a entitats socials i institucions públiques

Infografia Terra de Saó Mundubat

La Fundació Mundubat, en cooperació amb la Coordinadora Camperola del País Valencià, llança en les xarxes socials els productes resultats del projecte “Terra de Saó: impulsant noves polítiques i eines de promoció de l’accés a la terra per a joves a través de l’intercanvi entre realitats locals i globals”.

Entre els productes que poden consultar-se en el seu web destaquen:

  • Vídeos de les Jornades de Formació sobre el dret a la terra com a base per a la construcció de l’agroecologia i la sobirania alimentària, celebrades a l’abril d’enguany.
  • Infografies sobre l’accés a la terra en el territori de L’Horta.
  • Un manual informatiu sobre eines, propostes i polítiques públiques que podrien impulsar processos d’accés a la terra per a persones interessades en l’activitat agrària, dirigit a entitats socials i institucions públiques
    Formació i reflexió.

En el marc de l’Estratègia d’Educació per al Desenvolupament no formal i la ciutadania global que la Regidoria de Cooperació i Migració del’Ajuntament de València ha adoptat per al període 2019-2022, la Fundació Mundubat vol, a través d’aquest projecte, promoure la formació i la reflexió sobre polítiques i eines de promoció de l’accés a la terra amb equitat per a joves a València, a través de la participació dels agents socials capacitats del nord i del sud global. D’aqueixa manera, es vol contribuir a la construcció de sistemes alimentaris locals basats en la Sobirania Alimentària dels pobles i en l’agricultura familiar i llauradora.

Resultats

Per a això, a través de les activitats implementades en el projecte, s’ha perseguit l’assoliment de tres resultats:

  1. Posar en marxa un procés de sensibilització dirigit a la ciutadania en general de la ciutat de València, per a informar sobre la importància d’afavorir l’accés a la terra per a garantir el dret a l’alimentació, en espacial per a joves i dones, tant al Nord com al Sud.
  2. Desenvolupar unes jornades de formació i articulació entre joves llauradors i llauradores de València i d’altres territoris, amb la participació de col·lectius de la resta de l’Estat i del Sud, finalitzades a incrementar les capacitats i coneixements d’aquest sector en temes de polítiques i eines per a impulsar la participació i capacitat de proposta en espais d’articulació constituïts a València en l’últim període d’increment de la governança alimentària impulsat per l’Ajuntament i altres actors.
  3. Contribuir a enfortir les capacitats d’actors d’institucions públiques competents i d’altres espais rellevants de València sobre l’estat i problemàtiques de l’accés a la terra per a joves i altres col·lectius vulnerables i polítiques i eines públiques disponibles per a fomentar-lo, donant suport a la posada en marxa d’espais de treball en l’àmbit del Consell Alimentari de la ciutat de València.

Consulta tota la informació en aquest enllaç.

,

Desplaça cap amunt