“Mirant” torna al teatre del Raval de Castelló en la seua IV edició per a parlar sobre salut, cooperació i desenvolupament

Per primera vegada la mostra comptarà amb format mixt presencial i en línia i s’inaugurarà el pròxim 9 de desembre amb la pel·lícula “Pobreza S.A”.

El dijous 9 de desembre arranca la IV edició de la Mostra de Cinema i Salut Global “Mirant”, organitzada per les Xarxes Sanitàries Solidàries de la Comunitat Valenciana i finançada per la Generalitat Valenciana i l’*Ajuntament de Castelló, que enguany torna al Teatre del Raval de Castelló alhora que mantindrà el seu format en línia.

“Mirant” s’inaugura amb la pel·lícula “Pobresa S.A” de Michael Matheson Miller, un documental que gira entorn de la pregunta qui es beneficia realment del sistema de cooperació internacional existent?, i que servirà per a iniciar el debat sobre el qual girarà tota la mostra de cinema: quin tipus de cooperació estem realitzant, i que cooperació volem fer.

Més debats i pel·lícules

El debat serà conduït per la periodista valenciana Mª Josep Picó i comptarà amb la participació de Cristina Ramón, doctora en Cooperació, experta en Drets Humans i presidenta de la Coordinadora Valenciana de*ONGD, i José Luis López, expert en Drets Humans des de la seua experiència com a activista, tècnic de projectes i polític. La inauguració de la “Mostra” finalitzarà amb l’actuació musical del grup Herba Negra.

El divendres 10 de desembre, amb motiu del Dia Mundial pels Drets Humans es podrà veure “A Luta Contínua” un documental de Medicusmundi Mediterrània i Kanaki Films que tracta sobre el dret a la salut i que repassa els avanços, reptes i dificultats per a construir un sistema de salut per a tots i totes en un país cada vegada més desigual com és Moçambic. El debat serà conduït per la periodista valenciana María Molina, i comptarà amb la participació d’Iván Zahinos, guionista del documental i director de projectes de Medicusmundi Mediterrània, i la Dra. Teresa Garcia Redón, metge i experta en cooperació internacional sanitària. La jornada finalitzarà amb l’actuació musical del grup Nativa.

Màxima

“Mirant” tancarà el teló el 16 de desembre amb “Màxima” de la directora Claudia Sparrow qui ha seguit a la llauradora indígena peruana Màxima Encunya en la seua lluita per protegir la seua terra mentre s’enfronta al major productor d’or del món: Newmont Mining Corporation, amb seu als Estats Units. El documental mostra les tàctiques utilitzades per les empreses transnacionals per a cometre violacions de drets humans i delictes ambientals, el paper que exerceixen les organitzacions sense fins de lucre i el Banc Mundial.

El debat, conduït per Victória Falcó, delegada de Medicusmundi Mediterrània en la Comunitat Valenciana, comptarà amb la participació de la directora de la pel·lícula Claudia Sparrow, Jacqueline Fowks, periodista d’El País al Perú, Leonora Castanyer Canut, llauradora i defensora dels drets de les dones colombiana, refugiada política a Espanya des de 2003, i amb membres de la Plataforma contra la Línia de Molt Alta Tensió (MAT).

Les pel·lícules, debats i actuacions musicals es podran veure a través de la web www.redsanitariasolidaria.org

Dret a la salut

La mostra de cinema és una iniciativa impulsada des de les Xarxes Sanitàries Solidàries valencianes, en el seu treball de sensibilització i promoció ajusta al Dret a la Salut des d’una perspectiva global. Per a això, s’ha comptat amb la participació de més de 45 entitats integrants de les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, València i Alacant (Ajuntaments, Universitats, Col·legis professionals i ONGD), que a través de les seues votacions han seleccionat els documentals per a la mostra, amb la intenció d’acostar-nos diverses realitats que ens conviden a reflexionar sobre com la crisi climàtica actua com un determinant social clau en la salut de les persones.

Més informació sobre Mirant:

Victoria Falcó victoria.falco@medicusmundi.es 601 187 746
Gonzalo Pareja gonzalo.pareja@medicusmundi.es 682 388 375

,

Desplaça cap amunt