Milers de persones se sumen a la cercavila i la concentració contra la violència

Totes les entitats i els centres educatius d’Algemesí es concentren a la Plaça Major amb les dos muixerangues de la ciutat alçant la pancarta de Pobresa Zero.

Fuente: http://www.algemesisolidari.org/milers-persones-se-sumen-cercavila-concentracio-contra-violencia/

Els centres educatius d’Algemesí han sigut els grans protagonistes de la cercavila i la concentració contra la violència de la setmana de Pobresa Zero. Milers de xiquets acompanyats de les seues famílies van desfilar des del Parc fins la Plaça Major entre la música i el ball dels Grup de Cabuts, l’Escola Musical de Tabal i Dolçaina, La Colla d’Algemesí i Trabukatu.


A la Plaça els esperaven les dos colles muixerangueres de la ciutat fent un corredor de “pinets” per on van desfilar menuts i grans.


Paral·lelament, concentraven l’atenció els voluntaris de Càritas recollien dels veïns litres d’oli i quilos de llentilles i arròs per a poder abastir l’Economat i ajudar les famílies necessitades de la població. La botiga de comerç just i d’Algemesí Solidari, aquesta última amb productes de Baasneere.


Mar Nacher i Rafa Adam van escenificar allò que els alumnes dels centres d’Algemesí han estat treballant durant aquests dies. En una gran caixa on es podia llegir la paraula “stop” van anar llançant tot allò que genera violència en el dia a dia de tots, cas de la indiferència, la fam, o el menyspreu. Posteriorment, un grup de xiquets i xiquetes de l’escola Blasco Ibañez van ballar un dels temes del grup “Nius de Nit” on es reivindica la pau i la solidaritat.

El colofó de la concentració, com cada any, va estar a càrrec de les dos colles muixerangueres d’Algemesí. Van alçar al mateix temps dos pilars de 4, i dues torretes van alçar ben alt la pancarta de Pobresa Zero. Com a gest d’unitat de tot el poble, les dos colles van fer una figura conjunta amb els dos colors que les identifiquen, el blau i el verd.


Dissabte tothom podrà gaudir d’un bon nombre d’activitats dins de la jornada Mou-te per la Pobresa. Mentres, els centres escolars continuaran treballant durant tot l’any les maneres diferents possibles per a eliminar la violència.

Desplaça cap amunt