Manos Unidas València va recaptar l’any de la pandèmia 1.898.819 €, un 1,7% més que l’any anterior

L’alt percentatge de finançament privat assegura la independència de la nostra entitat.

Manos Unidas destina quasi el 90% dels seus fons als projectes de cooperació i a sensibilització, i només el 9,4% a la nostra estructura i administració.

L’any 2020, Manos Unidas va fer costat a més de 2,3 milions de persones amb 506 nous projectes de desenvolupament.

La delegació valenciana de Manos Unidas va recaptar en 2020 un 1,7% més que en 2019, la qual cosa suposa una xifra positiva tenint en compte que estàvem en plena pandèmia. “Agraïm a la societat valenciana que haja sigut generosa malgrat les adversitats que es patien també al nostre país”, ha destacat Ana Ruiz Ruiz, delegada de Manos Unidas a València.

La principal font d’ingressos de la delegació valenciana és la privada –igual que succeeix a nivell estatal-, amb un 82,15%, que inclou socis i donants, al que cal sumar també les aportacions de parròquies i entitats religioses, col·legis, empreses, herències i llegats i la partida denominada altres ingressos, que recull activitats com a mercats ambulants, sopars de la fam o carreres.

Cal destacar l’increment de socis i donants, que va passar de 890.848 € a 961.488 €, que es deu al fet que les persones que realitzaven els seus donatius de manera presencial, han començat a fer-ho a través de les seues entitats financeres.

En l’apartat d’Altres Ingressos recull, entre altres coses, els donatius per a emergències per Covid, que van ser de 37.890 €, a més dels ingressos procedents d’associacions, anònims o activitats. Inclou també els ingressos de la campanya “Les teues pessetes poden salvar vides” corresponents a 2020, que van ser de 3.311,53 €. No obstant això, pel fet que la campanya es va prolongar fins a juny de 2021, informarem del balanç total de la campanya de la pesseta solidària quan acabe aquest mes de juny.

Ana Ruiz Ruiz, destaca que “el fet que el nostre finançament siga principalment privada, assegura la independència de la nostra entitat. Vull destacar també que Manos Unidas ha dedicat més del 90% dels seus fons als projectes de cooperació i a sensibilització, i la resta, només el 9,4% a la nostra estructura i administració”.

Del sector públic van arribar un total de 338.963 €, la qual cosa suposa el 17,85% una quantitat sensiblement superior als 66.251 € de l’any anterior. Això es deu a subvencions concedides, que s’havien acumulat de l’any anterior i que van arribar al llarg de l’exercici 2020.
“Tenint en compte la impossibilitat de realitzar activitats de les comarcals, dels col·legis… estem bastant satisfets amb no sols haver mantingut els nostres resultats respecte a l’any anterior, sinó haver-los incrementat lleugerament”, ha precisat Ana Ruiz.

Memòria Institucional de 2020

D’altra banda, cal recordar com ja anunciem, que Manos Unidas recapte l’any passat un total de 42.128.315 €, dels quals un 83,5% procedeix de fonts privades, principalment de socis i col·laboradors, així com col·lectes realitzades en parròquies i entitats religioses. Els ingressos públics van suposar un 16,5% en aquesta ONG.

La presidenta de Manos Unidas, Clara Pardo, ha assenyalat que el mes d’abril de 2020, “quan el món -i fonamentalment occident- es debatia entre la incredulitat i la incertesa, els ingressos de Manos Unidas van patir un descens de quasi un 40% respecte al mateix mes de l’any anterior; un minvament motivat, fonamentalment, pel tancament de les activitats que cada any es posen en marxa en les 72 delegacions de Manos Unidas”. “Sense aqueixos fons i les recaptacions en parròquies i col·legis, els nostres ingressos van patir un descens més que considerable”, ha explicat Marró, per a afegir, després, que, gràcies a la immensa solidaritat dels socis i col·laboradors, “en Manos Unidas acabem l’any amb una recaptació una mica superior als 42 milions d’euros, només un 2,6% menys que l’any 2019”.

La presidenta de Manos Unidas va aprofitar la presentació de resultats per a fer una crida perquè, “malgrat la millora que s’està experimentant als països en els quals el ritme de vacunació va més ràpid, no es deixe de costat als milions de persones les vides de les quals segueixen en risc als països que no estan preparats per a fer front a la Covid-19”.

Dades del treball de Manos Unidas en 2020

  • 42.128.315 € recaptats en 2020.
  • 87,3% destinat als fins de Mans Unides.
  • Mans Unides va invertir 29.129.330 € en 506 nous projectes.
  • En total, Mans Unides té 807 projectes en execució en 53 països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.
  • Es va fer costat a més de 2,3 milions de persones.

Scroll to Top