Manos Unidas València celebra el VIII Sopar de la Fam els beneficis de la qual es destinen a projectes de desenvolupament als països més pobres del món

El sopar solidari serà el divendres 10 de juny en la Plaça de la Verge a les 20.00 hores

El divendres 10 de juny Manos Unidas València celebra el seu Sopar de Fam, que enguany compleix la seua huitena edició presencial. Es tracta d’un sopar simbòlic a base de pa, oli i una peça de fruita per a solidaritzar-se amb els més de 810 milions de persones que passen fam en el món. Els donatius es destinen als projectes de desenvolupament de Manos Unidas.

Després de dos anys d’interrupció a causa de la pandèmia, Manos Unidas València torna a reunir voluntaris, col·laboradors i veïns en un gran menjador temporal que s’organitza enfront de la Basílica de la Verge dels Desemparats. En les últimes edicions es va reunir a al voltant de 500 persones per a compartir un frugal sopar i reflexionar sobre la injustícia de la fam, i estendre el missatge que la nostra ajuda millora la vida de les persones. Durant els anys 2020 i 2021 Manos Unidas València va proposar el Sopar de la Fam a casa, perquè l’acte solidari se celebrara en família, i enviaren els seus donatius per a la mateixa causa. La societat valenciana va respondre de forma molt positiva.

Les entrades estan disponibles en la seu de Manos Unidas (C/ Avellanes, 14, València) per un donatiu de 8€, i també es poden reservar en el telèfon 963 919 129. A més, s’ofereixen tiquets de Fila Zero per als qui vulguen col·laborar i no puguen assistir a l’esdeveniment, pel mateix preu, 8€.

Com en anys anteriors, diverses empreses col·laboren donant els seus productes i serveis de manera desinteressada. Enguany com a novetat comptem amb un patrocinador i amb la presència de TV8 Mediterrani que emetrà en directe gran part de l’esdeveniment benèfic, que serà conduït pel presentador de la cadena Kique Peña, a qui agraïm la seua col·laboració.

Un grup de joves voluntaris ajudarà amb el muntatge de les taules i les cadires per a transformar la plaça en un menjador temporal. El Grup de Danses Sant Vicent Ferrer amenitzarà la vetlada de forma també altruista.

Causes de la fam

Es calcula que abans de la pandèmia hi havia uns 1.300 milions de persones afectades per pobresa multidimensional, el 84,5% d’ells en el sud d’Àsia i Àfrica subsahariana. El Covid-19 espentarà a altres 500 milions de persones a la pobresa. Segons la FAO “al voltant de 811 milions de persones van passar fam en 2020”. Un estudi de la FAO de 2021 reflecteix que els preus dels aliments van augmentar “quasi un 40% des de 2020”.

“Aproximadament 400 catàstrofes provocades pel canvi climàtic han portat a quasi 16 milions de persones a una situació d’inseguretat alimentària crítica a Centreamèrica, el Sud-est Asiàtic i la Banya d’Àfrica”, segons l’Informe Mundial sobre Crisis Alimentàries de 2021. El canvi climàtic és un de les principals causes de sequeres, inundacions… i greus fams.

“No podem resignar-nos amb aquesta injustícia” assenyala Ana Ruiz, delegada de Manos Unidas a València, ja que, i segons assenyala la pròpia FAO “hi ha aliments per a tots, però és necessària una millor distribució i tots hem de participar amb gestos que sumen. Molts aliments acaben en el fem en la producció, la transformació i l’emmagatzematge, i després en la distribució i consum i hem de contribuir a evitar-ho”.

Manos Unidas lluita contra aquesta gran injustícia que és la fam des de fa 63 anys. L’any 2021 es van emprendre 474 nous projectes en 51 països, que van beneficiar a més d’un milió i mig de persones.

Sopar de la Fam 10 de juny de 2022

Lloc: Plaza de la Verge de València (enfront de la Basílica).

Horari: 20.00 hores. Accés i acomodació a partir de les 19.30 h.

Donatiu sopar i Fila 0: 8€.

Donatius per Bizum: 01810

Desplaça cap amunt