L’ONG Moviment per la Pau consciencia per una vida lliure de violències a Guatemala amb una exposició i un vídeo

MDPL va organitzar l’exposició “Mirades diverses per la pau”, que va sorgir arran d’un concurs fotogràfic realitzat en 2019 per a commemorar el Dia Internacional per la Pau i mostrar les diferents versions d’aquesta.

Expo mpdl

En el marc del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, que es commemora el 24 de maig, l’ONG Moviment per la Pau -MPDL -llança un vídeo sobre l’exposició “Mirades diverses per la pau” que es va exhibir fa uns dies a València i que seguirà de gira per Espanya. Un vídeo en el qual participen dones guatemalenques que formen part del projecte.

MPDL treballa a Guatemala des de 1996, any en què es van signar els Acords de Pau després de 36 anys de conflicte armat intern. Des de llavors se centren en defensar i promoure els Drets Humans de la població guatemalenca, incidint en el dret de les dones a una vida lliure de tota forma de violència.

En aquesta línia, van organitzar l’exposició “Mirades diverses per la pau”, que va sorgir arran d’un concurs fotogràfic realitzat en 2019 per a commemorar el Dia Internacional per la Pau i mostrar les diferents versions d’aquesta.

Una exposició que, després de mostrar-se en diversos llocs de Guatemala, ha viatjat a Espanya, concretament a València, per a continuar visibilitzant i sensibilitzant a la ciutadania. “Mirades diverses per la pau” s’emmarca en el projecte “Enfortiment de capacitats del diàleg polític de defensores i defensors de Drets Humans a Guatemala” finançat per la Generalitat Valenciana i executat al costat de SEDEM, i compta amb la col·laboració d’ADIF.

Un vídeo que acompanya l’exposició

La visita a València es mostra a través d’un vídeo de tres minuts de duració en el qual participen responsables del Moviment per la Pau, com Ángel Jiménez, responsable del projecte a Madrid, i Marisol Cortés, responsable de missió de l’organització a Guatemala. Apareixen, a més, diverses dones guatemalenques que han participat abordant l’èxit del projecte.

https://youtu.be/wtugo3hxkkg

Importància de les mirades i els somriures

En l’exposició cobren gran importància aspectes com les mirades dels seus protagonistes. En algunes ocasions mostren i recorden a sers estimats desapareguts o assassinats, alhora que participen en manifestacions que reclamen justícia i memòria al país.

Altres fotografies recullen escenes de suport mutu, amor i respecte entre guatemalencs i guatemalenques en oposició a la violència, la guerra i la violació dels Drets Humans. Ací els somriures cobren també gran rellevància perquè, com destaca Ángel Jiménez, «les dones guatemalenques són fortes i resilients, miren cap al futur amb optimisme i s’alcen sempre, malgrat totes les dificultats que viuen diàriament». Al que Marisol Cortés afig «la majoria de la societat no és violenta i sí que crida ‘PAU’».

En la mostra també té cabuda l’amor lliure i divers que encara és perseguit i menyspreat en un país com Guatemala i en molts altres llocs del món.

Desplaça cap amunt