Manos Unidas fa una crida per a eliminar, sense fissures, les inequidades que atempten contra la vida digna de milions de persones

Durant els pròxims dotze mesos, l’ONG de l’Església Catòlica centrarà el seu treball a denunciar com la desigualtat s’ha convertit en la major amenaça a nivell mundial i provoca que milions d’éssers humans visquen en la pobresa.

En el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, Manos Unidas ha apostat per eliminar les inequidades que atempten contra la vida digna, promovent societats més justes, pacífiques i inclusives.

El dijous 9 de febrer a les 18:30h donaran principi en el Palau de Colomina, les activitats de llançament de la Campanya anual de Manos Unidas. Una Campanya que, en 2023, es desenvoluparà sota el lema «Frenar la desigualtat és a les teues mans». Aquests actes de presentació de la Campanya institucional número 64 culminaran, el diumenge 12 de febrer, amb la celebració de la Jornada Nacional de l’ONG en totes les parròquies d’Espanya.

Durant els pròxims dotze mesos, l’ONG de l’Església catòlica centrarà el seu treball a denunciar com la desigualtat s’ha convertit en la major amenaça a nivell mundial i provoca que milions d’éssers humans visquen en la pobresa. Mentre una part de la humanitat viu en l’opulència, una altra veu la seua pròpia dignitat calcigada i els seus drets fonamentals ignorats o violats.

Per això, i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a meta, Manos Unidas ha apostat per eliminar les inequidades que atempten contra la vida digna, promovent societats més justes, pacífiques i inclusives.

Per a presentar aquesta campanya, l’ONG comptarà amb el testimoniatge del soci local de Manos Unidas, José Luis Orpella, missioner, sacerdot i metge, que porta a Kenya des de 1990. Desenvolupa la seua labor en la diòcesi de Garissa, on té com a objectiu millorar les condicions de vida dels 72.000 habitants de la zona.

Manos Unidas col·labora amb la Missió de Emaús, en la qual es troba el pare José Luis Orpella. En 2011 va constituir l’Associació Emaús Kenya, juntament amb 4 joves kenians, per a donar suport als projectes de la Diòcesi de Garissa. La malnutrició és endèmica en la zona, amb índex de mortalitat infantil és de 96 per 1.000 nascuts vius, on més del 80% dels seus habitants viu sota el llindar de pobresa absoluta.

La Missió de Emaús, amb el suport de Manos Unidas, ha acudit en diverses ocasions al socors de la població i ha posat en marxa projectes d’emergència per a distribuir aliments i oferir assistència mèdic-sanitària.

Calendari d’esdeveniments previstos

Presentació de campanya: dijous 9 de febrer, a les 18:30h – Amb la participació de José Luis Orpella, missioner; Carmen Puerto, responsable del Palau de Colomina i la presidenta de Manos Unidas València, Ana Ruiz Ruiz.

Dia del Dejuni Voluntari: divendres 10 de febrer – Com a gest de suport als 828 milions de persones que pateixen, cada dia, la fam en el món,Manos Unidas València celebra una Eucaristia en la Basílica de València a les 13.00 h, i proposa donar l’import del menjar, del café o de l’aperitiu d’aqueix dia a la lluita contra la fam en el món.

Jornada Nacional de Manos Unidas: diumenge 12 de febrer – Les parròquies de tota Espanya celebraran la Jornada Nacional de Manos Unidas amb una col·lecta anual especial, convidant als assistents a aportar la seua col·laboració per a donar suport al treball de l’ONG.

,

Desplaça cap amunt