L’exposició Veig Veig de l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau de gira per quatre ciutats valencianes

Un circuit de jocs interactius per a treballar l'educació en valors i reflexionar sobre els comportaments racistes i xenòfobs que es podrà visitar a Mislata, Sagunt, Ontinyent i Requena durant els propers mesos.

L'exposició VEIG VEIG és un projecte de l'ong Assemblea de Cooperació per la Pau que té com a objectiu desterrar els tòpics racistes i xenòfobs entre els i les participants i reflexionar sobre els prejudicis, les actituts nocives i la figura del cap de turc.

ACPP planteja una metodologia molt divertida i alhora pedagògica per a reflexionar: un circuit de jocs que s'inicia amb l'obtenció d'un passaport per part de cada participant i que es va treballant durant tot el recorregut.

La mostra es conforma de vuit seccions en les que els i les participants descobreixen, per exemple, que moltes vegades la realitat no és el que sembla i que cada persona la veu d'una manera, s'aprofundix en la diferència entre fet i opinió, es descobreix que són les generalitzacions i els prejudicis, es reflexiona sobre la figura del cap de turc i els mecanismes que la generen, es treballa la discriminació, el seu origen i les seues causes i, per acabar, s'anima els i les participants a continuar investigant i actuant en el seu entorn, la seua família,el carrer i l'aula per a denunciar i combatre el racisme i la xenofòbia.

Exposició Veig Veig Mislata Assemblea de Cooperació per la Pau

ON ES POT VISITAR L'EXPOSICIÓ?

La mostra VEIG VEIG s'exposarà en 4 ciutats valencianes durant els propers mesos. Es podrà visitar del 10 al 26 d'octubre al Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata, del 2 al 22 de novembre estarà exposada a Sagunt, del 28 de novembre al 20 de desembre es podrà visitar a Ontinyent i tancarà la gira expositiva a Requena de l'1 al 17 de febrer de 2017.

QUI POT VISITAR L'EXPOSICIÓ VEIG VEIG?

L'exposició està oberta a totes les persones que senten inquietut pels temes sobre els que es reflexiona. L'edat més idònia és de 10 a 16 anys, no obstant ha sigut visitada per centenars de persones d'edats més adultes durant els períodes que s'ha instal·lat en diferents ciutats de l'estat espanyol.

La visita té una durada d'entre 70 i 90 minuts, és gratuïta i es fa en grup i amb el suport d'un monitor. Per això, cal reservar cita per a la visita al telèfon 963 51 12 63 (ACPP-PV) indicant el dia i hora i el número de persones que acudiran.

Una exposició instal·lada a amb el suport del Departament de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València.

Clica ací si vols descarregar més informació sobre L'EXPOSICIÓ VEIG VEIG.

Desplaça cap amunt