Les botigues de Comerç Just presenten la seua campanya de Nadal

Sota el lema #AciertaConElComercioJusto, la Coordinadora Estatal de Comerç Just vol animar a la ciutadania a fer les seues compres nadalenques en les 78 botigues de Comerç Just repartides per totes les comunitats autònomes o a través de les seues botigues en línia.

“Triar aliments o regals de Comerç Just i comprar-los a les nostres botigues és una oportunitat d’apostar pel comerç de proximitat i valors com l’empatia, el suport mutu o les cures”

 

 

Sota el lema “Encerta amb el Comerç Just”, la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) ha presentat hui la seua campanya de Nadal a través d’una visita guiada per dues dels seus establiments del barri madrileny de Chamberí. En l’esdeveniment ha participat Antón Leis, director de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Amb aquesta campanya, es pretén animar a la ciutadania a fer les seues compres nadalenques en les 78 botigues de Comerç Just repartides per totes les comunitats autònomes o a través de les seues botigues en línia i, d’aquesta manera, optar per productes en l’elaboració dels quals s’han respectat els Drets Humans i el medi ambient.

Aquest matí a través d’una visita guiada per dues botigues de Comerç Just, s’ha presentat la campanya #AciertaConElComercioJusto. “Triar aliments o regals de Comerç Just i comprar-los a les nostres botigues és una oportunitat d’apostar pel comerç de proximitat i valors com l’empatia, el suport mutu o les cures”, ha declarat Alberto Abad, president de la CECJ.

En la ruta ha participat Antón Leis, director d’AECID qui ha afirmat que: “L’AECID col·labora en la promoció del comerç just, a l’ésser un tipus de comerç que concorda amb valors de la Cooperació Espanyola com la producció ecològica i sostenible o el consum responsable”.

Cacau i xocolate

Durant la visita s’ha realitzat una degustació de xocolates. “El cacau és un exemple paradigmàtic del que suposa el Comerç Just per a milions de persones i per al planeta”, ha expressat Mónica Gómez, vicepresidenta de la CECJ. Ella ha destacat que el mercat global del cacau genera uns 103.000 milions de dòlars anuals, no obstant això els beneficis a penes arriben als qui el cultiven, que en la seua majoria viuen en la pobresa. “Els preus que reben per la seua producció són un terç del que rebien fa 40 anys”, ha afirmat.

Aquesta situació encoratja el treball infantil (2,1 milions de menors treballen a Ghana i Costa d’Ivori cultivant cacau) i la desforestació, ja que els mínims ingressos no permeten a les famílies invertir per a fer una transició agroecològica. Davant això, el Comerç Just fixa un preu mínim i estable, basat en els costos de producció i desvinculat de les fluctuacions de la Borsa, la qual cosa permet a les cooperatives cacaoteres viure dignament del seu treball i realitzar una producció sostenible. A més el Comerç Just prohibeix l’explotació laboral infantil.

A les botigues de Comerç Just es poden trobar diferents varietats i formats de productes derivats del cacau: tauletes (des del xocolate amb llet fins al cacau pur 100%), bombons, xocolate a la tassa, crema de cacau, xocolatines infantils, etc.

Novetats

Entre els articles més nous de Comerç Just que hui s’han donat a conéixer estan els pijames elaborats amb cotó orgànic cultivat a l’Índia i confeccionats per la cooperativa Rajlakshmi Cotton Mills. Aquesta organització de Calcuta, com totes les de Comerç Just, no sols garanteix no sols uns salaris dignes, sinó també unes condicions laborals segures.

Una altra de les novetats que es poden trobar a les botigues de Comerç Just són les cremes hidratants (mans, cara, cos) elaborades amb oli de argá per cooperatives de dones del grup Targanine, del Marroc. Per als seus més de 550 dones, treballar en aquesta organització de Comerç Just afavoreix la seua independència econòmica, autonomia i la seua participació en la societat. Però a més, les cooperatives del grup han finançat nombroses iniciatives educatives, sanitàries, mediambientals o d’accés a l’aigua potable.

,

Desplaça cap amunt