L’arribada de l’huracà Iota dificulta l’assistència a milions de persones afectades per l’huracà Eta

Hi ha ja més de sis milions de persones afectades i greus problemes d’infraestructures que dificulten l’accés a elles

Oxfam Intermón demana la mobilització urgent de fons de la comunitat internacional

Ayuda de emergencia de Oxfam por el huracán Eta

Després del pas de l’huracà Eta, milions de persones a Nicaragua, Hondures, Guatemala i El Salvador enfronten una nova situació d’emergència amb l’arribada de l’huracà Iota. Iota ha tocat terra aquesta matinada en Port Cabezas, Nicaragua, la mateixa zona en la qual l’huracà Eta va impactar fa uns dies.

L’huracà porta amb si vents catastròfics i forts pluges, segons el Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units, la qual cosa podria ocasionar noves inundacions, desbordament de rius i lliscaments de terra que empitjoraran els efectes ocasionats pel pas d’Eta en els últims dies.

Impacte devastador

“Iota tindrà un impacte devastador en una zona afectada per la fam, la sequera, la COVID-19 i les greus conseqüències d’Eta. Milions de persones han perdut tot el que tenien”, diu Asier Hernando, director regional per a Oxfam Intermón a Amèrica Llatina i el Carib.

Les fortes pluges deixades per Eta han provocat ja greus inundacions i desbordaments. Eta és l’huracà més potent que ha passat en els últims anys per Centreamèrica, i ha afectat a més de sis milions de persones, segons els últims càlculs.

Oxfam Intermón continua brindant resposta humanitària a Centreamèrica al costat d’organitzacions locals amb les quals col·labora, entregant aliments i kits d’higiene i donant suport a albergs mentre s’analitzen les necessitats de les zones afectades. Fins hui s’ha aconseguit atendre unes 32.500 persones.

“Eta ha deixat greus danys en les infraestructures i és urgent esmenar-los. Les operacions d’ajuda ja s’han hagut de suspendre temporalment per l’arribada de Iota, no podem arriscar la vida del personal que està treballant en la resposta”, explica Gloria García Parra, coordinadora regional humanitària d’Oxfam per a Llatinoamèrica i el Carib.

Crida urgent

Oxfam Intermón fa una crida urgent a la comunitat internacional perquè la cooperació es faça efectiva. Les aportacions dels donants humanitaris són vitals per a poder atendre les necessitats immediates de les persones que estan enmig d’aquesta crisi.

La regió centreamericana ha sigut colpejada per la pandèmia de COVID 19, que actualment compta amb més de 260.000 casos registrats. Les organitzacions humanitàries alerten sobre un possible augment de contagis a conseqüència dels huracans i l’amuntegament en albergs.

Més informació sobre l’actuació d’Oxfam, ací.

,

Scroll to Top