La Tenda de Tot el Món s’uneix a la petició del moviment pel Comerç Just per a una reconstrucció amb justícia

En el Dia Mundial del Comerç Just reivindiquem una recuperació econòmica més humana i sostenible, que prioritze els Drets Humans, la protecció del medi ambient i es base en els valors del Comerç Just i l’Economia Social.

Productora de comercio justo

El dissabte 8 de maig se celebra a nivell internacional el Dia Mundial del Comerç Just, La Tenda de Tot el Món se suma a milers de persones i centenars d’organitzacions que reclamem que la recuperació de l’economia i el comerç en l’era post-COVID prioritze els Drets Humans, la protecció del medi ambient, i es base en els valors del Comerç Just i l’Economia Social. Demanem que la pandèmia constituïsca un punt d’inflexió cap a un altre model econòmic que disminuïsca les desigualtats socials i frene l’emergència climàtica.

Durant tot el mes de maig, diferents activitats com a degustacions de productes, concursos en radi i per a escolars, i un webinari sobre Comerç Just i Palestina, acostaran el Comerç Just a la ciutadania de la comarca, i posaran en valor el títol aconseguit recentment per Sagunt, de “Ciutat pel Comerç Just”.

Suports comarcals a la declaració

La campanya d’incidència política “Reconstruïm amb Justícia” a nivell internacional és una iniciativa de l’Organització Mundial del Comerç Just, Fair Trade Advocacy Oficce i altres 8 organitzacions; en l’estat espanyol està promoguda per la Coordinadora Estatal de Comerç Just.

Des de la comarca del Camp de Morvedre ha rebut el suport de l’Ajuntament de Sagunt, del regidor Guillermo Sampedro i les regidores M. Josep Soriano i Asun Moll, i de les organitzacions socials Arxiu Camp de Morvedre, Amuhcanma, Dons de Baladre, Morvedre Acull, Col·lectiu Dons de Sagunt 8 de Març, la Comunitat Vedruna, el grup de consum G.A.T.A., La Casa Nova i La Tenda de Tot el Món, a més de Compromís Sagunt. Continuarem sumant suports, també a la ciutadania des de les xarxes socials el dia 8 de maig.

Activitats per a sumar-se al Comerç Just

A causa de la situació per la pandèmia de la COVID-19 hem optat per no fer la tradicional Festa del Comerç Just al carrer, però no per això deixarem de fer durant tot el mes de maig diferents activitats de sensibilització per a acostar els valors que defensa el Comerç Just al major públic possible de la comarca.

Actividades La Tenda 2021

 

Hem començat Amb molt de gust!, degustacions gratuïtes diàries en La Tenda de Tot el Món de galetes, café, xocolates i aperitius salats de Comerç Just. També durant el mes de maig micro-espais divulgatius i concursos en Onda Cero Sagunt on posarem a prova els coneixements en Comerç Just en aquesta comarca amb tanta trajectòria en el moviment. I per als xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària els proposem que ens compten a través d’un dibuix, conte, relat curt o còmic, què saben del Comerç Just, podent participar tota la classe o a títol individual. Tenim preparats un munt de regals apetitosos i educatius per a qui participe.

Totes les activitats compten amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Sagunt.

Convidem també a participar el dilluns 10 de maig en el webinari “Consumeix Palestina: Comerç Just des de Palestina”, per a conéixer de primera mà la realitat de les dones cooperativistes palestines i la situació actual en els Territoris Ocupats Palestins.

≠ReconstruïmAmbJustícia. ≠ReconstruyamosConJusticia

,

Desplaça cap amunt