La seu de l’Agència de Nacions Unides UNRWA a Gaza i altres 17 instal·lacions, incloses escoles-refugie, han sigut aconseguides per atacs aeris

Durant este incident no es registre cap baixa entre el personal, però des del 7 d’octubre han sigut assassinades 7 persones que formaven part de l’equip de UNRWA i de l’estudiantat de les escoles de l’organització

La nit del 9 d’octubre, la seu de l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina, UNRWA, a la ciutat de Gaza va patir danys importants com a resultat d’atacs aeris pròxims. Tot el personal internacional de l’ONU present a Gaza es refugia en un altre edifici dins del mateix complex.

No es va registrar cap víctima entre el personal durant este incident; no obstant això, dos membres del personal de UNRWA i cinc estudiants de les escoles de UNRWA han sigut assassinats des del 7 d’octubre.

A més, quatre persones desplaçades que es refugiaven en una escola de UNRWA a la ciutat de Gaza van resultar ferides. I un número no confirmat de desplaçats que es refugiaven en el Centre de Rehabilitació per a Persones amb Discapacitat Visual de UNRWA van resultar ferits a causa dels atacs aeris contra edificis pròxims.

Segons els informes inicials, les oficines de UNRWA van resultar danyades. Els edificis i instal·lacions de les Nacions Unides han d’estar protegits en tot moment, fins i tot en temps de conflicte.

Des del 7 d’octubre, UNRWA ha registrat danys col·laterals i directes en almenys 18 de les seues instal·lacions, incloses escoles que alberguen a civils desplaçats que han sigut aconseguides per atacs aeris.

Hui dia, l’ONU estima que unes 200.000 persones han sigut desplaçades dins de Gaza, i més de 137.000 persones estan refugiades en més de 80 escoles de la UNRWA en tota la franja de Gaza.

,

Desplaça cap amunt