La reforma dels instruments de gestió i els reptes de futur de la cooperació valenciana, a debat el 12 de novembre

La trobada online s’emmarca dins del procés participatiu per a l’elaboració del nou Pla Director de la Cooperació Valenciana, que impulsa la Conselleria de participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

L’adaptació dels instruments de la cooperació és una de les reivindicacions històriques de les ONGD.

Cartel del Grupo focal sob re Instrumentos de la Cooperación - Plan Director

La reforma dels instruments de gestió i el marc normatiu de la cooperació valenciana per a adaptar-los a la realitat dinàmica sobre la qual treballen les ONGD serà objecte de debat dijous que ve 12 de novembre en una nova trobada online oberta a la participació de tots els agents de la cooperació valenciana.

La trobada -organitzada per la Conselleria de participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica sota el format de grup focal- s’emmarca dins del procés participatiu per a l’elaboració del V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024. Comptarà amb la participació de Rafael García, president de l’ONGD Musol; Juanjo Iborra, expert en Cooperació Internacional; Eunice Cecilia Martínez, gerent de Fundap Educació i Salut (Guatemala); i Lourdes Sanchís, subdirectora general de Cooperació i Solidaritat. Coordina la trobada Cristina Ramón, en representació de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Temes a debat

Es debatran diverses qüestions orientades a l’enfortiment de la política de cooperació valenciana, en un moment de consolidació després de diversos anys de recuperació tant pressupostària com de participació de les ONGD i resta d’agents de la cooperació. Entre aqueixes qüestions destaquen l’agilitació de la gestió orientada a resultats de desenvolupament i l’enfortiment de les capacitats tant de l’Administració com de les *ONGD valencianes, socis locals i la resta d’agents.

També s’estudiarà com fomentar el treball en xarxa i els entorns facilitadors, i com consolidar institucions transparents i professionalitzades que connecten amb la ciutadania. Finalment, s’abordarà la promoció de la cooperación descentralitzada, l’impuls d’un marc pressupostari adequat i estable, i la recuperació d’enfocament basat en els Drets Humans.

Reivindicacions històriques

Totes aquestes són qüestions que porten anys en el “tinter” de la cooperació valenciana i de la cooperació espanyola, i són reivindicacions històriques de les ONGD. Per aquest motiu, des de la Conselleria es considera que l’elaboració del V Pla Director és un moment estratègic per a abordar-les perquè és indispensable obrir un debat que permeta elaborar un Pla innovador, que reflectisca el sentir de tots els agents de la cooperació valenciana i fomente els canvis necessaris cap a una cooperació basada en l’exercici dels drets humans, dotada dels instruments i el marc normatiu necessari per a això.

La trobada tindrà lloc de 16.30 a 18.30 hores el dijous 12 de novembre. Per a participar, és necessari inscriure’s en el formulari que pot trobar-se en la web de la cooperació valenciana, i prement ací.

Més informació sobre el procés participatiu per a l’elaboració del V Pla director, ací.

, ,

Scroll to Top