La pausa humanitària a Gaza és “una tireta per a una ferida que no para de sagnar”

Més de 100.000 persones donen suport a la petició pública d’Oxfam Intermón demanant un alto-el-foc immediat i permanent en la franja de Gaza.

Oxfam Intermón entrega estes signatures al President del Govern, coincidint amb el seu viatge a Israel i als Territoris Palestins Ocupats, perquè faça tot el possible per a aconseguir el cessament immediat de les hostilitats.

Més de 100.000 persones han recolzat ja la petició d’Oxfam Intermón al president del govern perquè promoga un alto-el-foc immediat i permanent en la franja de Gaza. L’ONG va entregar dimecres passat eixes signatures a Pedro Sánchez perquè, com a president de torn de la Unió Europea, defense eixe alto-el-foc durant el seu viatge este dijous a Israel i els Territoris Palestins Ocupats.

L’organització considera l’anunci d’una treva limitada a quatre dies com un respir, però insuficient. “Acollim amb satisfacció l’alliberament d’ostatges, és un pas positiu”, diu Marta Valdés García, directora humanitària d’Oxfam Intermón. “No obstant això, esta pausa és només una breu treva enmig de la devastació. És una tireta per a una ferida que no para de sagnar. Els pròxims cinc dies seran un esforç desesperat per a atendre l’emergència, però sense sostenibilitat davant tant de sofriment i destrucció.”

“No hi ha pauses prou llargues, ni corredors prou amplis, ni altres opcions per a brindar l’ajuda suficient que alleuge el sofriment de dos milions de persones, la destrucció de Gaza i la pèrdua de vides innocents. Que esta treva siga el tema central de discussió suposa un dia més sense avanços cap a l’única solució humanitària que realment importa, que és posar fi d’este horrible vessament de sang” continua Valdés.

Oxfam Intermón ha entregat les més de 100.000 signatures al President del Govern al costat d’una carta en la qual li demana que “faça tot el possible per a aconseguir el cessament immediat de les hostilitats i la fi del setge a Gaza. En cas contrari, milers de persones més poden morir i serà impossible caminar cap a la resolució pacífica del conflicte”.

A més, l’organització fa una crida urgent a la comunitat internacional perquè exigisca que esta treva evolucione cap a un alto-el-foc durador que permeta garantir el lliurament d’ajuda humanitària sense obstacles a través d’Israel i Egipte, incloent-hi subministraments vitals i combustible, i a liderar un procés de pau que aborde les arrels del conflicte.

La directora humanitària emfatitza la necessitat d’un enfocament integral i just per a la població palestina i israeliana, abordant els drets civils, polítics i humans dels palestins, incloent-hi el seu dret a l’autodeterminació i igualtat. Oxfam Intermón subratlla que, encara que la treva permet el duel de les persones que han perdut la vida, es necessita una solució duradora que reconstruïsca habitatges i restituïsca drets, posant fi al prolongat vessament de sang i promovent una pau duradora a la regió.

Oxfam Intermón manté activa la petició de signatures perquè Pedro Sánchez com a president de torn de la UE i Josep Borrell com a cap de la diplomàcia europea intervinguen per a posar fi a la crisi humanitària sense precedents que s’està vivint a Gaza.

Desplaça cap amunt