S’estima que actualment 152 milions de xiquetes i xiquets d’entre 5 i 17 anys treballen. Quasi la meitat, en alguna de les seues pitjors formes (esclavitud, treball forçós, tracta). Després de 20 anys d’avanços, es preveu que la xifra de xiquets i xiquetes que hagen de fer treball infantil augmente a causa de la crisi provocada per la COVID-19. Les dades actualitzades es facilitaran el divendres 11 de juny a les 11.30 h en el canal de Youtube de la OIT i comptarà amb la participació del secretari de Joventut de CCOO.
Violació del drets
El treball infantil és una violació dels drets humans fonamentals, per això des de Pau i Solidaritat PV ens sumem a la lluita per l’erradicació del Treball Infantil i posem a la disposició del personal docent, i especialment, de l’afiliació a la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, el material de consulta per a sensibilitzar sobre aquesta problemàtica mundial.
- Vídeo “El Treball Infantil”
- Exposició “En lluita contra el Treball Infantil”
- Conte de Chavela
- Vídeo “manos pequeñas”
- Vídeo “Saps el que hi ha darrere de l’aparador?”
Interactuem a l’Escola
Creiem que és important informar-nos i actuar contra el treball infantil amb esperit crític i analitzant les condicions en les quals es realitzen els productes que consumim. Per això abordem aquesta temàtica també en els centres educatius del territori valencià mitjançant el projecte “Interactuem a l’Escola. Programa d’Educació per a la Ciutadania Global dirigit a Educació Primària, Secundària, Formació Professional i Alumnat de Magisteri”. Aquest programa té com a objectiu promoure la reflexió sobre les desigualtats en el món i emprendre accions que transformen aquestes realitats.
Aquest programa engloba una sèrie d’intervencions en els centres educatius per a treballar i reflexionar amb l’alumnat sobre les desigualtats en el món i com emprendre accions que transformen aquestes realitats. També realitzem formacions i proporcionem recursos didàctics que permeten al professorat introduir en el currículum educatiu l’educació per al desenvolupament, per a promoure entre l’alumnat una ciutadania global solidària.
Si vols utilitzar la nostra exposició – “Actua contra el treball infantil” (educació secundària) o “Altra infància en este món” (educació primària) així com sol·licitar intervencions en el teu centre, pots contactar amb la Fundació Pau i Solidaritat PV en la següent adreça: edc-pauisolidaritat@pv.ccoo.es