La desigualtat és una de les majors amenaces per a la humanitat, pel seu impacte en l’augment de la pobresa multidimensional

En 2022, Mans Unides se centrarà en denunciar les enormes desigualtats que afecten la població mundial i que alimenten i cronifiquen la fam i la pobresa, a l’empara de la indiferència de gran part de la població.

La delegació valenciana de l’ONG presentarà la seua Campanya de 2022 el 9 de febrer a les 18.00, en el Palau de Colomina.

En el segle XXI, la desigualtat s’ha convertit en el major desafiament que ha d’afrontar la població mundial i, també, en la major amenaça per a la humanitat, pel seu impacte en l’augment de la pobresa multidimensional.

El testimoniatge de la missionera trinitària Manoli Nieto ens ajudarà a conéixer la dura realitat d’alguns dels col·lectius més colpejats per la fam i la pobresa.

El dimecres 9 de febrer a les 18.00, Mans Unides València presenta la Campanya anual que es desenvoluparà sota el lema «La nostra indiferència els condemna a l’oblit». Comptarà amb el testimoniatge de la trinitària i missionera Manoli Nieto, que ha treballat al Perú, Colòmbia i Madagascar, en aquest últim país en projectes promoguts per Mans Unides. La delegada de Mans Unides València, Ana Ruiz Ruiz, i la responsable de la Direcció del Palau de Colomina CEU, Carmen Puerto Rentero intervindran per a acostar-nos al lema de la campanya.

Durant els pròxims dotze mesos, l’ONG de l’Església catòlica centrarà el seu treball a denunciar com el mur de la indiferència i la desigualtat condemna a l’oblit a milions de persones empobrides i famolenques.

El major desafiament

En el segle XXI, la desigualtat s’ha convertit en el major desafiament que ha d’afrontar la població mundial i, també, en la major amenaça per a la humanitat. Mans Unides afirma que, si no es posa remei, la desigualtat, acrescuda per la pandèmia, espentarà a la pobresa a altres 500 milions de persones i la fam podria afectar 1.000 milions d’éssers humans.

Afirma amb molta claredat, Manoli Nieto que, en les missions, “la base és la promoció de la dona i la cura dels xiquets”. el Perú va ser la seua primera experiència fora d’Espanya, on, feia classes i treballava amb els llauradors. “Les “madrecitas”, ens cridaven, encara que al principi s’amagaven de nosaltres, però després havíem de saludar casa per casa”. A Colòmbia va estar 10 anys, dels 30 als 40, on va ser “mare” de 70 xiquets als quals va donar la tendresa maternal que d’una altra forma no hagueren sentit.

“Madagascar és un lloc molt difícil, sobretot per l’idioma”, reconeix Manoli Nieto: “agraïm a Mans Unides que ens haja ajudat a ampliar el col·legi amb tres edificis més, un centre de salut i una maternitat”.

Calendari d’esdeveniments

  • Presentació: dimecres 9 de febrer, a les 18.00, en el Palau de Colomina CEU, C/ Almudí, 1. 46003 València. Intervenen Ana Ruiz Ruiz, Carmen Puerto Rentero i Manoli Nieto.
  • Dia del Dejuni Voluntari: divendres 11 de febrer. Com a gest de suport als més de 800 milions de persones que pateixen fam, Mans Unides proposa donar l’import del menjar, del café o de l’aperitiu d’aqueix dia a la lluita contra la fam en el món. A València celebrarem una eucaristia a les 13.00h en la Basílica de la Verge, on llegirem el manifest d’enguany.
  • Jornada Nacional de Mans Unides: diumenge 13 de febrer. Les parròquies de tota Espanya celebraran aquesta Jornada Nacional amb una col·lecta anual especial, convidant als assistents a aportar la seua col·laboració per a donar suport al treball de l’ONG.

D’altra banda, en Serveis Centrals de Mans Unides a Madrid tindrà lloc la roda de premsa de presentació de Campanya, que es podrà continuar en línia: Unir-se ací. Telèfon per a plantejar preguntes per WhatsApp: +34 690 16 48 87. Serà el dimecres 9 de febrer a les a les 10.00h. Intervenen:

• Clara Pardo Gil, presidenta de Mans Unides.
• Álvar Sánchez, jesuïta, Nador, el Marroc.
• President de l’Associació Santiago Jocotán, a Guatemala

,

Desplaça cap amunt