“El Comerç Just aborda les necessitats essencials de les comunitats i persones més marginalitzades”, ha declarat R. Metha qui, davant un context de crisi per la pandèmia i d’augment de la pobresa i desigualtats, ha reivindicat la importància del Comerç Just per a garantir una protecció social, laboral i de drets a més de 2 milions de persones de les més de 2.100 organitzacions que treballen a tot el món.
Per part seua, Francisco Esteban, assessor del Gabinet de la Secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030, ha assenyalat: “El Comerç Just contribueix a diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com els relatius a la lluita contra la pobresa i la desigualtat i a la defensa dels drets humans, laborals, i ambientals. Esteban ha subratllat la importància d’aprofundir en la conscienciació de la ciutadania davant els reptes globals i moviments socials com el Comerç Just.
Els principis
Per a donar a conéixer els impactes positius del Comerç Just en la lluita contra la pobresa i la seua contribució a l’avanç dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, hui s’ha donat a conéixer la campanya #MasComercioJustoMasODS. Aquesta iniciativa, que compta amb finançament del Ministeri de Drets Socials i l’Agenda 2030, es desenvoluparà al llarg de 2022. El seu objectiu és donar a conéixer a la ciutadania els principis en els quals es basa el Comerç Just, i aconseguir la seua implicació amb aquest moviment global de l’economia solidària.
La conferència virtual i presentació de la campanya s’ha desenvolupat amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social. Segons l’últim informe de Nacions Unides sobre la situació dels ODS, la pandèmia ha provocat que entre 119 i 124 milions de persones tornen a caure en la pobresa extrema. En relació al 2019, el nombre de persones que tenint una ocupació, viuen en la pobresa ha augmentat en 108 milions.