La cooperació i apoderament de llauradores i joves rurals nicaragüencs pren vida a Ontinyent

El duo barceloní Reskate ha sigut l’encarregat de reflectir en una paret de la Cooperativa d’Ontinyent, en la Comunitat Valenciana, l’essència del projecte finançat per la Generalitat Valenciana al costat d’Acción Contra el Hambre

El projecte de cooperació ha ajudat a més de 900 famílies a Nicaragua a través de l’enfortiment d’iniciatives d’economia social en el Corredor Sec

La localitat d’Ontinyent (València) ha sigut el municipi triat per a la nova creació de Reskate, en aquesta ocasió de la mà d’Acción Contra el Hambre, i com a eina de sensibilització per a donar a conéixer el projecte de col·laboració desenvolupat a Nicaragua entre l’ONG i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i amb el qual s’ha pogut ajudar a més de 900 famílies.

El mural realitzat dins del Festival MurART organitzat pel consistori de la localitat valenciana, ha volgut representar en gran format a les persones que han participat en el projecte cooperatiu a Nicaragua amb una abraçada entre un home i una dona. Aquesta composició, completada amb elements vegetals i el missatge “Ajuntes arribem més lluny” (“Juntas llegamos más lejos”), expressa la importància del treball cooperatiu i centra el missatge en la cooperació, la relació amb la naturalesa i com és a les nostres mans extraure els recursos amb respecte per a assegurar un creixement sostenible, tal com indiquen des del grup artístic.

Aquest mural, a més, conté diferents detalls gràfics al·lusius al projecte de cooperació i que són explicats a través d’un contingut digital al qual es pot accedir a través d’un codi QR, que permet ampliar la informació sobre el projecte que es desenvolupa a Nicaragua.

Acción Contra el Hambre i la Comunitat Valenciana a Nicaragua

Acción Contra el Hambre porta treballant a Nicaragua des de 2016. Amb el suport de diferents agents socials, ha treballat en la consolidació de cooperatives agrícoles i de producció alimentària, d’artesanies i prestació de diferents serveis.

Aquest últim programa, desenvolupat en col·laboració a la Generalitat Valenciana i que durarà fins al cap de l’estiu, s’ha implementat principalment en municipis situats en el Corredor Sec Nicaragüenc: una eco-regió de bosc tropical sec on se succeeixen sequeres cícliques que impacten directament en la producció agropecuària, els mitjans de vida i l’economia de les llars, sobretot rurals.

El projecte, que amb aquest mural compleix la seua última fase (la de sensibilització), s’ha basat en diversos eixos especialitzats i al mateix temps complementaris: participació i lideratge de dones i joves, professionalització de les cooperatives i millora de la seguretat alimentària i ingressos econòmics mitjançant la provisió d’inputs productius, llavors i serveis de formació tècnica, educació financera i equipament per a emprendre.

Aquest projecte ha beneficiat a 938 famílies organitzades en quatre cooperatives agroalimentàries i turístiques, situades en cinc municipis del Geoparque Riu Coco, departament de Madriz i en quatre municipis del departament de Matagalpa.

, , ,

Desplaça cap amunt