Joves de Mans Unides viatgen a conéixer de primera mà el perquè de les migracions i les seues implicacions socials

L’ONG posa en marxa una iniciativa per als voluntaris joves que pretén sensibilitzar sobre la qüestió migratòria

Del 15 al 23 de juliol, un grup de joves voluntaris de Mans Unides viatjarà a Almeria, Nador (el Marroc) i Melilla

Durant el seu viatge els joves coneixeran la realitat que els migrants viuen en aquestes localitats

La setmana vinent un grup de joves voluntaris de Mans Unides viatjarà a Almeria, Nador (el Marroc) i Melilla acompanyats per membres del Departament de Campanyes d’Incidència i Treball en Xarxa de l’ONG. L’objectiu d’aquest viatge, que tindrà lloc del 15 al 23 de juliol, és aprofundir en la formació dels joves en Educació per al Desenvolupament i, específicament, en la qüestió la migració i les seues implicacions socials, tant a nivell internacional com nacional.

Per a això, i al llarg d’aquests dies, els participants podran escoltar i conviure amb experts en migracions i mobilitat humana; amb els socis locals que treballen en projectes d’atenció, acolliment, educació i capacitació professional que Manos Unides desenvolupa al país veí, amb altres organitzacions i missioners i institucions que treballen a Espanya, a més d’amb joves i altres beneficiaris dels projectes.

Un pas més en l’estratègia de Manos Unidas amb voluntariat jove

Després d’organitzar diferents activitats com a campaments sostenibles, intergeneracionals, tallers, conferències i trobades amb joves d’altres països de la xarxa internacional CIDSE a la qual Mans Unides pertany, ara, impulsats per la recentment aprovada Estratègia de Mans Unides amb Voluntariat Jove (EVJ) 2023-2027, Mans Unides es disposa a fer un pas més amb aquesta experiència de formació i sensibilització.

«Joves de Mans Unides obrint fronteres. Migracions somnis i dignitat humana» és el títol de l’activitat de convivència i sensibilització en la qual per primera vegada els joves voluntaris de Mans Unides coneixeran, en primera persona, els projectes que l’ONG de l’Església catòlica recolza al Sud, concretament a la ciutat de Nador (el Marroc).

L’activitat reforçarà, a més, el compromís voluntari dels joves participants i el seu sentit de pertinença a Mans Unides. «D’aquesta manera, aquests joves voluntaris podran convertir-se, després, en canals de transmissió de la missió de la nostra ONG a altres joves, tant en les seues Delegacions com en els seus ambients quotidians, llocs d’estudi, entre la seua família i els seus amics», assegura Marta Isabel González, del Departament de Campanyes d’Incidència i Treball en Xarxa de l’ONG.

El grup que viatja és un conjunt reduït de joves voluntaris i voluntàries procedents de diferents delegacions de Mans Unides, concretament de les delegacions d’Alcalá de Henares, Alacant, Almeria, Castelló, Jaén, Múrcia, Tenerife, València i Vigo. A més d’haver rebut una formació específica prèvia al viatge i documentació d’estudi, en la seua majoria, han participat en altres activitats organitzades anteriorment i, alguns d’ells, en l’elaboració de l’Estratègia de Mans Unides amb Voluntariat Jove (EVJ) d’organització.

Participa d’aquesta activitat, per part de la delegació valenciana, la jove Sara Gómez, qui informarà de la seua experiència i sensibilitzarà en diferents entorns. També estarà a la disposició dels mitjans de comunicació que sol·liciten entrevistes.

, , ,

Desplaça cap amunt