Informe “Escoles que protegeixen”: La resposta a persones refugiades a Líban en temps de pandèmia i crisi educativa

En l’informe partim del testimoniatges de l’alumnat i del professorat per a aterrar en la realitat del dia a dia i recollir com es va dur a terme la transició a l’aprenentatge en línia i les conseqüències que va tindre en l’abandó i l’alimentació escolar, el suport psicosocial i en la vida de xiquetes i adolescents.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades 2021, des de Entreculturas llancem l’informe “Escoles que protegeixen: la resposta a persones refugiades a Líban en temps de pandèmia i crisi educativa” amb el finançament de la AECID. En aquesta publicació abordem l’impacte que ha tingut la Covid-19 en l’educació dels xiquets i xiquetes refugiats sirians al Líban, aprofundint en la resposta educativa que el Servei Jesuïta a Refugiats Líban ha realitzat per a garantir el seu dret a l’educació en un context d’emergència i crisi sobrevinguda.

En l’Informe partim del testimoniatges de l’alumnat i del professorat per a aterrar en la realitat del dia a dia i recollir com es va dur a terme la transició a l’aprenentatge en línia i les conseqüències que va tindre en l’abandó i l’alimentació escolar, el suport psicosocial i en la vida de xiquetes i adolescents. A més, realitzem un repàs sintètic, dinàmic i visual de la situació en la qual es troba la regió deu anys després de la guerra a Síria i reivindiquem que és necessària dotar de la importància que es mereix a l’educació en les respostes que es donen a les emergències internacionals.

Reafirmar el compromís amb l’educació

És en aquest escenari on la comunitat Internacional i el Govern d’Espanya han de reafirmar el seu compromís amb l’educació en contextos d’emergència i incrementar el seu finançament i coordinació en les intervencions que es duguen a terme, ja que en aquestes situacions, l’educació també es converteix en un factor essencial per a la protecció dels xiquets i les xiquetes.

En contextos d’emergència, l’educació és el primer dret que s’interromp i el que més tarda a recuperar-se. És hora de revertir aquesta situació.

Descarregar ‘Escoles que protegeixen’ (ESP)
Descarregar ‘Escoles que protegeixen’ (ING)

, ,

Desplaça cap amunt