Per a transformar el món, tan important és la incidència política com el compromís col·lectiu des de la proximitat. En el context actual de crisi, en el qual s’ha evidenciat la nostra interdependència a nivell mundial per a resoldre els reptes comuns de la humanitat, se’ns planteja l’oportunitat de contribuir a una transformació ecosocial i justa des del local, que genere els canvis globals necessaris per al sosteniment de la vida en el seu conjunt.
Viatjar és, entre altres coses, una manera de conéixer el món; una “immersió” a altres llocs, pròxims o llunyans, que ens permet obrir-nos a noves experiències i crear noves mirades. Encara que actualment hi ha moltes restriccions a la mobilitat a causa de la pandèmia mundial, conéixer el que fan uns altres és una manera de viatjar que permet inspirar-nos per a començar a fer passos, grans o xicotets, construir nous camins, i transitar cap a societats més concordes amb les necessitats humanes i en harmonia amb la Naturalesa.
Per això enguany per a celebrar el Dia Mundial del Comerç Just, des d’IDEAS, a través del programa de Ciutats pel Comerç Just i amb el suport de l’AECID, ens proposen fer un viatge de llarg a llarg del territori espanyol per a conéixer municipis solidaris amb els Pobles del Món, acurats amb les persones i el planeta, i corresponsables amb les generacions futures.
Tots els detalls del #RoadtripJustoySostenible
En la seua pàgina #RoadtripJustoySostenible, IDEES proposa, entre altres coses, una sèrie de rutes temàtiques -sobre educació, cures, comerç sostenible i solidaritat-, i també una guia de bones pràctiques en la qual fem un complet recorregut per municipis de tot el territori espanyol que han posat en marxa una varietat d’iniciatives per a promoure el consum ètic i sostenible, la compra pública responsable, i el suport a les xicotetes comunitats productores, seguint els principis del Comerç Just.