I Jornada de Barrios Abiertos: Malilla

El pròxim dissabte 14 d'abril, entre les 10.00h i 14.00h, tindrà lloc la I Jornada de Barris Oberts: Malilla, un encontre amb els veïns i veïnes de Malilla per donar a conèixer el teixit associatiu del barri i amb diverses activitats. No t'ho pots perdre!

Ja tenim una nova data que cal apuntar a l'agenda! El proper dissabte 14 d'abril tens una cita al barri de Malilla amb la “I Jornada de Barris Oberts: Malilla”. T'ho perdràs?

Des de les 10:00 i fins les 14.00h, a l'espai al voltant de l'alqueria central del parc recentment inaugurat al barri (entre els carrers Joaquín Benlloch i Entitat Casa Santpau), tindrà lloc la jornada inaugural del projecte “Barris Oberts i Sostenibles. Malilla “.

Durant el matí, es realitzaran diferents activitats per a tot tipus de públics mitjançant les quals podràs conèixer als i les protagonistes del projecte: les associacions, col·lectius, centres educatius i serveis municipals presents a Malilla. Tots ells tindran un espai central en la jornada on poder informar als veïns i veïnes de les seues accions al barri.

Vols saber més? Aquestes són les activitats que farem:

– 10.30h: Sessió de teatre-fòrum. Aprendrem sobre la importància de l'associacionisme a través d'una peça teatral.

– 11.00h: 1a sessió del taller de relaxació.

– 12.30h: 2a sessió del taller de relaxació.

– De 13:00-14:00: Actuacions musicals de diferents grups del barri i del cor del CEIP Rafael Mateu Cámara.

A més, al llarg de tota la jornada es realitzarà un taller de ràdio, a càrrec del Centre Municipal de Joventut de Malilla, amb espais informatius i entrevistes amb les que et podràs convertir en periodista durant un dia. I hi ha molt més: pinta-cares, manualitats ..

No t'ho pots perdre!

Què és el projecte “Barris Oberts i Sostenibles. Malilla “?

Barris Oberts i Sostenibles. Malilla és un projecte d’Assemblea de Cooperació per la Pau-País Valencià (ACPP-PV) finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana. Aquest s’endinsa al programa Barris Oberts que Asamblea de Cooperación por la Paz porta treballant en diferents barris i pobles del territori espanyol des de fa cinc anys.

El programa Barris Oberts naix de la necessitat d’ampliar i superar el radi d’acció dels projectes d’educació per al desenvolupament més enllà dels àmbits purament formatius (centres educatius, centres de formació, universitats, etc.) i d’emmarcar-los en l’àrea geogràfica en la que els ciutadans i les ciutadanes conviuen: el barri. Per això, el programa Barris Oberts impulsa el treball amb les associacions i entitats ciutadanes per a buscar noves fórmules de participació que permeten als veïns i veïnes d’un barri fer-se i sentir-se responsables en la recerca de solucions dels problemes socials que es detecten en la comunitat.

Què busquem amb Barris Oberts i Sostenibles. Malilla?

  • Enfortir un nou model de gestió que incidisca en pràctiques participatives.
  • Que els ciutadans i ciutadanes puguen fer-se i sentir-se responsables de les decisions que es prenen sota un concepte de la participació com a gestió d’allò col·lectiu.
  • Generar espais i oportunitats per a millorar el grau d’implicació de la ciutadania en la gestió de mesures concretes per a millorar la convivència mitjançant l’organització d’activitats educo-artístiques.
  • Desenvolupar, a nivell de barri, un model social participatiu, inclusiu i equitatiu.
  • Afavorir i fomentar la presa de consciència i el compromís dels veïns i veïnes de Malilla a través del treball amb els col·lectius, actors i entitats d’influència comunitària al barri envers la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell local.

El projecte “Barris Oberts i Sostenibles. Malilla” està finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana.

Desplaça cap amunt