Humans Fest porta la reflexió sobre drets humans a Quesa com a festival convidat d’Enclave Cinema

Aquestes jornades cinematogràfiques, que formen part d’Enclave Land Art, se celebraran del 29 de setembre a l’1 d’octubre i seran d’accés gratuït

Participaran les actrius Aida Flix i Goretti Narcís, protagonistes del documental “El sostre groc” d’Isabel Coixet, una de les projeccions principals

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, organitzat per Fundación por la Justicia des de 2009, ha estat convidat a la tercera edició d’Enclave Cinema, unes jornades cinematogràfiques que s’organitzen dins d’Enclave Land Art, el projecte de residències artístiques i de recerca en la naturalesa que forma part del programa Cultura Resident del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV).

Així, la localitat valenciana de Quesa, pertanyent a la comarca de la Canal de Navarrés, acollirà diferents projeccions des del divendres 29 de setembre fins al diumenge 1 d’octubre, les quals aniran acompanyades de col·loquis amb l’objectiu de “portar la reflexió sobre els drets humans a través del cinema més enllà de València, fomentant la participació ciutadana en la defensa de la igualtat i la justícia social per tot el nostre territori, especialment en aquells llocs on menys arriben les propostes culturals”, en paraules de Majo Siscar, directora de Humans Fest.

Un espai d’aprenentatge per a la joventut al voltant del cinema

Enclave Cinema arrencarà enguany amb una activitat nova dirigida al públic més jove: portarà el cinema amb perspectiva de gènere del Humans Fest a l’IES la Canal de Navarrés, on el divendres 29 de setembre al matí es presentarà El sostre groc, el documental d’Isabel Coixet que denuncia els abusos sexuals comeses per professors a alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida. La projecció comptarà amb la presència de dues de les protagonistes, les actrius Aida Flix i Goretti Narcís, les quals, en acabar, conversaran amb l’alumnat.

Tres dies de projecciones, col·loquis i activitats paral·les

Les jornades Enclave Cinema de 2023 es vertebren al voltant del concepte de “mirada” des de tres perspectives: pròpia, interior i oberta. El primer dia, divendres 29 de setembre, estarà dedicat a la secció “Mirada pròpia” mitjançant una selecció de treballs destacats al llarg de les XIV edicions del Humans Fest. La projecció serà a les 21.30 hores i comptarà amb la mateixa Majo Siscar, qui conduirà un col·loqui final.

Per part seua, el dissabte 30 de setembre arrencarà amb una ruta a peu matinal pels voltants de Quesa. A la nit, a partir de les 21.30 hores, la sessió cinematogràfica versarà sobre la “Mirada interior” mitjançant una selecció de curtmetratges del Humans Fest relacionats amb la residència artística Enclave Land Art. Raül Julve, director d’Enclave Cinema, serà l’encarregat de presentar la projecció i conduir el col·loqui posterior.

Finalment, la programació del diumenge 1 d’octubre consistirà en una sessió a les 10.30 hores, quan s’oferirà una fusió entre art i cinema amb la secció “Mirada oberta”, que comprendrà una selecció de peces d’animació del Humans Fest. En acabar la projecció, el director d’Enclave Land Art Miguel Mallol presentarà els set projectes seleccionats per a participar en la V edició d’Enclave Land Art, ja que el tancament d’Enclave Cinema marcarà l’inici de les residències artístiques d’enguany.

Sobre Enclave Cinema

Enclave Cinema són unes jornades protagonitzades pel cinema, la identitat i el territori a través de projeccions, col·loquis i presentacions. Es van posar en marxa en 2021 dins del projecte artístic Enclave Land Art, que des de 2016 promou el diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa per a reinterpretar el territori mitjançant l’art contemporani. Per a això, crea d’itineraris artístics en el medi rural basats ​​en una residència internacional d’artistes de dues setmanes de durada.

Sobre Human Fest 

Humans Fest és una de les principals activitats impulsades per la Fundación por la Justicia amb l’objectiu de defensar els drets humans i denunciar les seues vulneracions a tot el món a través del cinema, una eina de gran abast i poder de sensibilització. Humans Fest forma part de la xarxa internacional Human Rights Film Network. La seua XIV edició (2023) s’ha celebrat gràcies a la col·laboració de Conselleria de Cooperació, Diputació de València, Ajuntament de València, Institut Valencià de Cultura, Caixa Popular i Teika. Per part seua, la radiotelevisió autonòmica valenciana À Punt ha estat el mitjà oficial del festival.

 

, ,

Desplaça cap amunt