Gaza: presentem en el Congrés una proposta per a una PNL que contribuïsca a l’alto-el-foc permanent

Com en ocasions anteriors, recordem als partits polítics la urgent necessitat d’un alto-el-foc permanent a Gaza i els territoris Palestins ocupats.

Amb quasi 30.000 persones assassinades és crucial promoure la pau, garantir el dret humanitari internacional. Espanya ha de posar fi al comerç d’armes amb Israel.

La proposta està recolzada per diverses ONG i plataformes que treballen en la zona en la defensa dels drets humans i l’ajuda humanitària.

S’han complit quatre mesos des que l’escalada de violència a Gaza va començar. Quasi 30.000 persones han sigut assassinades i els dos milions que viuen en la Franja es troben tancades, sense possibilitat d’escapatòria mentres són bombardejades de manera permanent.

La situació no té precedents. El 90% de la població palestina en la Franja de Gaza es troba en situació de fam aguda, amb més de 375.000 persones a la vora de la inanició. Els efectes d’este conflicte es traduïxen en una greu crisi humanitària i de drets humans que ja s’estén a Cisjordània i té repercussió a la regió.

Davant la decisió de la Cort Internacional de Justícia s’espera que la comunitat internacional exercisca un paper fonamental per a garantir la implementació d’estes ordes. En este sentit, cal esperar que Espanya pose fi, de manera permanent, al seu comerç militar amb Israel.

També és més urgent que mai promoure un diàleg seriós i constructiu entre Israel i Palestina orientat a trobar una solució justa i duradora al conflicte, segons les resolucions aprovades per Nacions Unides.

Tenint en compte tot això, diverses ONG i plataformes que treballen en la zona en defensa dels drets humans i en la garantia de l’ajuda humanitària, presentem als grups parlamentaris un text com a proposta per a elaborar una proposició no de llei (PNL) amb cinc demandes:

  1. Exigir a les parts un alto-el-foc permanent.
  2. Exigir a les parts del conflicte que permeten un accés humanitari suficient i sostingut, especialment a Gaza.
  3. Exigir a les parts el respecte del Dret Internacional Humanitari i dels drets humans.
  4. Posar fi al comerç d’armes entre l’Espanya i Israel.
  5. Treballar per a una solució negociada al conflicte.

,

Desplaça cap amunt