#FueraParaisosFiscales SETMANA D’ACCIÓ GLOBAL CONTRA ELS PARADISOS FISCALS

El dilluns 3 d’abril és el dia d'acció global contra els paradisos fiscals. En València farem una Concentració a les 19:00h al carrer de Colom, 25 i Manifestació a les a les 20:00h a la Plaça dels Pinazos. El dimecres 5 d'abril 19:00h Cine Fórum en el Centro Cultural La Nau.

El dilluns 3 d’abrilfarà just un any de la publicació dels Papers de Panamà, un fet històric que marca un abans i un després en ladenúncia de l’elusió i el frau fiscal en l’àmbit internacional. El3 d’abril ha estat declarat el DIA D’ACCIÓ GLOBAL PER L’ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS una campanya a nivell global per tornar a demanar polítiques concretesque acaben amb els problemes que esderiven de l’existència d’aquests territoris financers opacs.

Els paradisos fiscals constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d’interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris, crisis econòmiques i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.

Des de la Plataforma, juntament amb altresorganitzacions i entitats, volem conscienciar sobre aquesta problemàtica i sortir als carrers amb missatges de rebuig i denúncia respecte a aquesta xacra. Les nostres accions principals seran les següents:

#ForaParadisosFiscals

Dilluns 3 d’abril

Presentació per la Campanya per una Justícia Fiscal – 12:00h a les Cortes Valencianes

Concentració a les 19:00h al carrer de Colom, 25.

Manifestació a les 20:00h a la Plaça dels Pinazos.

Evento en Facebook


DESCARREGAR FOLLETO en VALENCIÀ / DESCARGAR FOLLETO EN CASTELLANO


Dimecres 5 d'abril

a les 19:00h en el Centro Cultural La Nau hi haurá un Cine Fórum: Mami, ¡ya sé dónde está el dinero!

Evento en Facebook

CAMPANYA PER LA JUSTÍCIA FISCAL

Facebook: https://www.facebook.com/JusticiaFiscalCV/

Twitter: @JusticiaFis

Contacte: JusticiaFiscalCV@gmail.com

AVF-EBC, ATTAC PV, CCOO, CVONGD, EAPNCV, Frente Cívico, Gestha, Intersindical Valenciana, Pobresa Zero, Red Enclau, UGT-PV y Oxfam Intermón


DECARREGAR MANIFEST EN VALENCIÀ / DESCARGAR MANIFIESTO en CASTELLANO

MANIFEST

DIA D'ACCIÓ GLOBAL PER L'ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS
#ForaParadisosFiscals

La campanya per una justícia fiscal, està promoguda per organitzacions ciutadanes, sindicats, moviments socials, ONG i altres actors de la societat civil, convocats a mobilitzar-nos per a exigir mesures reals contra el perjudici social de l'evasió i l'elusió fiscal i acabar amb els Paradisos Fiscals.

Els països i territoris considerats Paradisos fiscals són sobretot un mecanisme dels mercats financers globalitzats, que ofereixen privilegis competitius com la baixa o nul-la tributació i l'ocultació de la titularitat real en les transaccions internacionals.

Estos Paradisos son refugis obscens dels mercats financers:

 • No posseïxen cap base econòmica d'interés per al bé comú, tot just servixen als interessos espuris de les elits econòmiques, grans corporacions, multinacionals, delinqüents financers i criminalitat organitzada.
 • Aprofundixen i contribuÏxen a la desigualtat, a crear desequilibris, a les crisis econòmiques i corroïxen la democràcia.

Les dades són eloqüents:
Els diners que operen en paradisos fiscals no paren de créixer. En total, més de 6'8 bilions d'euros s'oculten en ells, o el que és el mateix més que el PIB del Regne Unit i el d'Alemanya junts. Açò suposa unes pèrdues de 175.963 milions d'euros a l'any quant a ingressos fiscals es referix.

Constituïxen una burla a la legalitat internacional.

 • Totes les empreses de l'IBEX 35 tenen filials en paradisos fiscals.
 • 17 de les 35 empreses de l'IBEX no paguen res per l'impost de societats a Espanya, quan tan sols 3 d’eixes companyies van tancar 2014 amb pèrdues
 • Més de la mitat del comerç mundial passa per paradisos fiscals
 • Des de 2015 el 1% més ric de la població mundial posseïx més riquesa que el 99% restant.
 • A Espanya el 85% de l'esforç fiscal recau sobre les famílies
 • Les xicotetes i mitjanes empreses, que són les que creuen treball, tenen dificultats per mantindre plantilles i pagar impostos, mentres que les grans corporacions, continuen acumulant beneficis; que, això sí, desvien cap als paradisos fiscals.
 • Els 20 principals bancs europeus, entre els que es troben Santander i BBVA, registren el 26% dels seus beneficis en paradisos fiscals, un percentatge res d'acord amb l'activitat econòmica real que duen en cap en eixes jurisdiccions opaques.

Per tot això, animem a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per a donar una resposta contundent i inflexible contra els Paradisos Fiscals, exigint a més als nostres governants que emprenguen accions per anar avançant en el camí de la seua necessària abolició, entre elles:

 • Pressionar des de tots els àmbits administratius, començant des dels municipis, que s'aproven mocions en què es declaren ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals).
 • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpore criteris per a impedir concursar a empreses o bancs vinculats en paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.
 • Reclamar als nostres representants polítics que pressionen a la Unió Europea perquè s'imposen sancions que penalitzen els països o territoris que conserven el secret bancari i l'opacitat en la propietat de les societats, en perjuí de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzen el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.
 • Obligar a les empreses i corporacions a què informen anualment de les seues inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguen amagar els seus beneficis reals.
 • S'ha d'exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l'enorme flux especulatiu que es negocia des d'aquets refugis opacs.

Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i s'aprofiten d'un sistema corrupte, afavorit per l'opacitat dels paradisos fiscals.

Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials!
Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia
#fuera paradisos fiscals

AVF-EBC, ATTAC PV, CCOO, CVONGD, EAPNCV, Frente Cívico, Gestha, Intersindical
Valenciana, Pobreza Cero, Red Enclau, UGT-PV y Oxfam Intermón

MÉS INFORMACIÓ


Resultado de imagen de bancos en el exilioInforme Oxfam Intermon: Bancos en el exilio: Cómo los principales bancos europeos se benefician de los paraísos fiscales”. Los 20 mayores bancos europeos contabilizaron en 2015 uno de cada cuatro euros de sus beneficios en paraísos fiscales, un total estimado en 25.000 millones de euros. DESCARGAR EL INFORME COMPLETO

TROBA LES ZONES LLIURES DE PARADISOS FISCALS

València, Alacant, Castelló, Alcoy, Alzira i Xàtiva ja han dit #ForaParadisosFiscals

Desplaça cap amunt