Farmamundi impulsa processos d’innovació pedagògica per a la defensa del dret a la salut a través de l’Aprenentatge i Servei Solidari (AySS)

Aquesta metodologia innovadora que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. L’alumnat aprén fent, respon solidàriament a les necessitats reals del seu entorn més pròxim, convertint-se en agents de canvi per a la transformació social.

Farmamundi Proyecto Educación Aprendizaje Servicio

 

Des de 2018, cinc centres educatius i més de vint-i-nou entitats socials han participat conjuntament per a promoure experiències que generen la reflexió crítica i la mobilització col·lectiva per a la defensa del dret a la salut, a través del projecte Activant la Solidaritat en Salut (AySSalut): Salut global i participació per al canvi social finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

El treball en xarxa i les relacions de confiança entre el personal tècnic de les entitats socials, professorat i alumnat dels diferents centres educatius han sigut clau per al desenvolupament dels projectes solidaris.

Creació audiovisual

En aquests projectes l’alumnat ha protagonitzat accions locals i solidàries en favor de la justícia social, l’equitat de gènere, els drets humans, la interculturalitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) en els seus entorns més pròxims. Aquestes intervencions responen a les necessitats existents en la societat i involucren a les entitats socials, aconseguint que l’alumnat interioritze així els aprenentatges d’aquestes experiències i el seu paper com a agents de canvi.

Per a nodrir encara més els processos de AySS, l’alumnat s’ha format en tallers per a ampliar les seues capacitats per a la creació audiovisual i comunicativa, on es recullen els seus aprenentatges, així com el seu rol actiu per al canvi i la justícia social.

Centres participants

En el marc del projecte de Farmamundi, s’ha treballat amb cinc Centres de Formació Professional de la branca soci-sanitària de la Comunitat Valenciana:

Gràcies a la relació establida entre entitats socials i centres educatius, aquest projecte es realitzarà en els següents cursos escolars, contribuint a la sensibilització a través de l’Aprenentatge i Servei Solidari de l’alumnat de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

Si vols conéixer més t’animem que visites la web del projecte.

,

Scroll to Top