Farmamundi celebra 30 anys de cooperació abrigallada per entitats i empreses solidàries

La presidenta de l’entitat, Sara Valverde, ha recordat en el seu discurs la nova tragèdia al Mediterrani, que s’ha cobrat la vida de 79 persones i moltes més continuen desaparegudes: “La Unió Europea no pot continuar mirant cap a un altre costat. Des de les ONG i la societat civil reclamem rutes migratòries segures i una atenció humanitària urgent per a totes les persones que es veuen obligades a abandonar les seues llars i busquen un futur millor”

Farmamundi celebra 30 anys de cooperació farmacèutica i acció humanitària en un emotiu esdeveniment en la seua seu de Paterna (València) el divendres 16 de juny. Gràcies a les aliances amb nombroses entitats, l’organització farmacèutica ha desenvolupat un intens treball que han permés garantir la salut i qualitat de vida de 30 milions de persones. L’esdeveniment, presentat per la referencer farmacèutica Ana Fernández, Anita Farma, ha reunit a més de 180 persones en una primera part de lliurament de premis en la seu del Molt Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de València i un còctel de tancament en la seu central de Farmamundi al Parc Tecnològic de Paterna.

12 premis a la solidaritat

Durant l’esdeveniment, es va fer lliurament de 12 Premis a entitats, empreses i organitzacions que han caminat al costat de Farmamundi durant aquestes tres dècades de treball. Les premiades són el Consell General de Col·legis de Farmacèutics, els Col·legis de Farmacèutics de Madrid, Barcelona i València, la Federació de Distribuïdors Farmacèutics FEDIFAR, Laboratoris Cinfa, Viñas i Kern Pharma, l’ONG Apotecaris Solidaris, la Farmàcia Ramón de José María Ramón Ferris, la Coordinadora d’organitzacions per al Desenvolupament d’Espanya i les sòcies locals de Farmamundi en els diferents països, pel seu compromís amb la salut i per l’acompanyament des dels seus diversos àmbits de treball.

.

Va inaugurar l’esdeveniment el President del MICOF, Jaime Giner, la institució del qual ha sigut guardonada i a més ha cedit les seues instal·lacions per a celebrar aquest esdeveniment. “Volem agrair a Farmamundi el premi que ens ha atorgat com a col·legi professional en la celebració del seu 30 aniversari, alguna cosa que sens dubte és un gran honor. Però també, des de l’admiració i el suport que li brindem, volem reconéixer la seua incansable labor de promoció i cura de la salut de centenars de milers de persones a tot el món. Com a farmacèutics i agents sanitaris que som, gràcies per fer arribar medicaments i salut als qui més ho necessiten i gràcies per comptar amb nosaltres per a aconseguir-ho”.

A més de professionals de tots els àmbits de la salut, tant públiques com privades, empreses, entorn universitari i equip tècnic de Farmamundi, a l’acte va assistir la consellera en funcions de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez Garijo i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

En aquests 30 anys Farmamundi ha brindat atenció sanitària a 30 milions de persones en 70 països. Persones que han millorat la seua qualitat de vida gràcies al desenvolupament de més de 600 projectes de cooperació, 311 intervencions humanitàries, 1.500 accions educatives i el subministrament de 2.700 tones de medicaments i material sanitari.

A més i gràcies al treball conjunt amb més de 30 organitzacions sòcies en els diferents països hem aconseguit, entre altres assoliments:

  • Enfortir 7 Xarxes de Farmàcia a Centreamèrica i República Dominicana que donen servei a més de 800.000 persones
  • Més de 220 centres de salut han millorat les seues instal·lacions, equipament i dotació de medicaments.
  • 25.000 dones i xiquetes supervivents de violència sexual ateses a República Democràtica del Congo.
  • Més de 20.000 professionals, promotores i llevadores formades en Atenció Primària en Salut
  • La nostra base social. Tot això ha sigut possible gràcies al suport i solidaritat de més 6.400 farmàcies associades i donants, així com moltes altres entitats col·laboradores.

Més dades i testimoniatges sobre el 30 Aniversari: https://farmaceuticosmundi.org/30-aniversario/

 

,

Desplaça cap amunt